Αττική κορονοιός: Νέα μέτρα προσεχώς για την πρόληψη του θανατηφόρου ιού

by Antonis Spyropoulos

Αττική κορονοιός: Νέα μέτρα στο τραπέζι για να αντιμετωπιστεί ο ιός.

Αττική κορονοιός: Αυτή την στιγμή γίνεται σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με σκοπό να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα. . Η υπέρμετρα μεγάλη κυκλοφορία του κορονοιού στο λεκανοπέδιο της Αττικής σε συνδυασμό με τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα έχει προβληματίσει.

Τα νέα δεν είναι καλά από το μέτωπο των νοσοκομείων και των ΜΕΘ καθώς στην Αττική οι κλίνες γεμίζουν γρήγορα. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι ειδικοί έχουνε καταλήξει σε μια συγκεκριμένη πρόταση. Σύμφωνα με την οποία τα μέτρα πρέπει να αφορούνε όλη την Αττική και όχι μεμονομένους δήμους.

Η επιδημιολογική εικόνα της Αττικής σήμερα

Το λεκανοπέδιο Αττικής, που φιλοξενεί περίπου τον μισό πληθυσμό της χώρας, βρίσκεται στα κόκκινα εδώ και εβδομάδες. Βρίσκομενο στο κέντρο της πανδημίας αλλά και της χώρας από τον 15Αυγουστο και έπειτα.

Από την έναρξη της πανδημίας στην Αττική έχουνε καταγραφεί 5.000 κρούσματα. Από αυτά, το 1/3 έχει καταγραφεί μέσα στις πρώτες δύο εβδομάδες του Σεπτέμβρη. Πιο συγκεκριμένα από την 1 Σεπτέμβρη έως και χθές καταγράφηκαν 1.417 κρούσματα. Απο τα 1.417 κρούσματα τα 125 είναι βεβαιωμένο ότι σχετίζονται με συγχρωτισμό.

Μια ακόμα απόδειξη του φόρτου του ιού στην Αττική είναι φυσικά και οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία που γίνονται με αμείωτο ρυθμό.

Συνολικά το τελευταίο 24ωρο νοσηλεύονται σε απλές κλινικές και σε Μονάδες Covid-19 περισσοτεροι απο 500 άνθρωποι, 349 στις κλινικές και 162 στις Μονάδες. Από τους 162 ασθενείς με σοβαρή λοίμωξη, οι 64 είναι διασωληνωμένοι.

Ο μεγαλύτερος αριθμός ασθενών σύμφωνα με τα δεδομένα βρίσκεται στο νοσοκομείο Σωτηρία, που μαζί με τον Ευαγγελισμό σηκώνουνε δυσθεώρητο βάρος.

Αττική κορονοιός: Τα νέα μέτρα ανακοινώνται σύντομα

Λίστα με μέτρα για την Αττική

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα μέτρα που πέσανε στο τραπέζι από τους ειδικούς αφορούνε τον τομέα της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης. Αυτό το οποίο προέχει είναι να σταματήσει η διασπορά του ιού και ο συγχρωτισμός. Η προτεινόμενη χρονική διάρκεια των μέτρων είναι δύο εβδομάδες για αρχή.

Πιο συγκεκριμένα προτάθηκε η αναστολή υπαίθριων μαζώξεων και θεαμάτων, συναυλιών και αντίστοιχων εκδηλώσεων. Αντίστοιχα προτείνεται και η αναστολή των κέντρων διασκέδασης με ζωντανή μουσική. Οι ειδικοί να τονίζουν ότι η αναστολή λειτουργίας χώρων ή εκδηλώσεων που μπορούν να οδηγήσουν σε υπερμεταδόσεις κορωνοϊού μπορεί να βάλει φρένο στην εκτός ελέγχου πορεία του ιού. 

Ειδήσεις: Διαρκής ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον κόσμο.
Διαβάστε στο i-diakopes.gr συνεχές ρεπορτάζ και τα σημαντικότερα νέα του πλανήτη για να είστε πάντα ενημερωμένοι όπου και να βρίσκεστε.
Ότι είδηση σας ενδιαφέρει καθημερινά, θα την βρείτε εδώ, με συνεχή ανανέωση των νέων στην ιστοσελίδα μας.
Έκτακτη επικαιρότητα και όλες οι εξελίξεις που σας ενδιαφέρουν με ειδήσεις live.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα