Μπράβο μάγκες! Ελληνόπουλα έφτιαξαν την πιο εξελιγμένη travel booking πλατφόρμα για όλο τον κόσμο

thegreeks.com: Σπουδαία δημιουργία στον χώρο του τουρισμού από Έλληνες

thegreeks.com: Η πανδημία του κορονοϊού ανέτρεψε και εκτροχίασε κάθε ήπια ανάκαμψη της οικονομίας. Κάθε ισορροπία διαταράχτηκε. Σχεδόν κάθε επαγγελματικός κλάδος έχει λίγο-πολύ επηρεαστεί. Και φυσικά ο ελληνικός τουρισμός δεν μπορούσε να μείνει ανέγγιχτος. Τα περιοριστικά μέτρα “πάγωσαν” και ανέβαλλαν κατά πολύ την έναρξη της φετινής καλοκαιρινής σεζόν. 

Με δεδομένο ότι η βιομηχανία του τουρισμού συνεισφέρει πολλά στην οικονομία της Ελλάδας, ο κίνδυνος της επερχόμενης ύφεσης είναι αναμενόμενος. Ο τουρισμός μπορεί επανεκκινήθηκε νωχελικά, αλλά η “παρτίδα” δεν έχει κερδηθεί και οι Έλληνες επιχειρηματίες βρίσκονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για να σώσουν ό,τι μπορεί να σωθεί. 

Yπάρχουν Έλληνες που προσπαθούν να βρουν διεξόδους και έτσι να προσφέρουν με το δικό τους τρόπο σε όλο το σύνολο. Αντί να κάνουν ένα φοβισμένο βήμα πίσω, κάνουν πολλά μπροστά, βρίσκοντας λύσεις και απαντήσεις σε χρόνια ερωτηματικά. 

Με σκοπό την ενίσχυση του τουρισμού στην Ελλάδα, έφτιαξαν το thegreeks.com την πιο εξελιγμένη travel booking πλατφόρμα παγκοσμίως. Η ομάδα του thegreeks.com δημιούργησε ένα έξυπνο σύστημα, το οποίο βρίσκει τα καλύτερα πακέτα διακοπών για κάθε πιθανή ημερομηνία σε κάθε πιθανό προορισμό. Θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν πακέτα διακοπών τεχνητής νοημοσύνης, καθώς συγκεντρώνει αλγοριθμικά όλους τους καλύτερους συνδυασμούς πτήσεων και ξενοδοχείων για κάθε πιθανή ημερομηνία και ώρα και για κάθε διαθέσιμο κατάλυμα. Έτσι, ο κάθε ταξιδιώτης θα ξέρει ότι έχει κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή που μπορούσε να κάνει, διαλέγοντας ανάμεσα από όλους τους πιθανούς συνδυασμούς, χωρίς να χρειαστεί να ψάξει μόνος του όλες τις πτήσεις και τις τιμές των ξενοδοχείων της περιοχής που θέλει να επισκεφθεί. Με το thegreeks.com θα έχει έτοιμες λύσεις και απαντήσεις, κάνοντας την οργάνωση των διακοπών του όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για όλα τα μέρη του κόσμου, πανεύκολη και πιο οικονομική. 

Τα πλεονεκτήματα της πλατφόρφμας thegreeks.com

Μέχρι τώρα οι τουρίστες είχαν δύο επιλογές. Η μία ήταν να κλείσουν τις διακοπές τους μέσω των πακέτων που πρόσφεραν ξένοι tour operators ή να χαθούν μέσω στο χάος του διαδικτύου. Από εκεί να κλείσουν τα πάντα μόνοι τους, πέφτοντας σε παγίδες και σε λάθη που πιθανότατα τους κόστιζαν πολύ. Στα τουριστικά γραφεία μπορούσαν να βρουν ελάχιστα πακέτα σε πολύ συγκεκριμένες ημερομηνίες, για κάθε προορισμό. Με το thegreeks.com μπορεί να βρει όλα τα πιθανά πακέτα. Ακόμη και νησιά όπως η Μήλος και η Πάρος για παράδειγμα, που είχαν αποκλειστεί από τα πακέτα των tour operators, τώρα με την πλατφόρμα των thegreeks.com, για τη Μήλο υπάρχει δίοδος από 22 χώρες της Ευρώπη, ενώ για την Πάρο από 32 χώρες. 

Αυτή τη στιγμή στην πλατφόρμα υπάρχουν περισσότερο από 2 εκατομμύρια συνδυασμοί για 92 προορισμούς . Πλέον με το thegreeks.com οι ταξιδιώτες μπορούν να συγκρίνουν τιμές και να βρουν την πιο συμφέρουσα για αυτούς επιλογή. Έτσι, το ταξίδι γίνεται πιο οικονομικό και η κράτηση πιο εύκολη. 

Πρόκειται για μια ελληνική ιδιωτική πρωτοβουλία που καινοτομεί σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς μέχρι σήμερα δεν υπήρχε αντίστοιχη πλατφόρμα που να απλοποιεί σε τέτοιο βαθμό την οργάνωση των ταξιδιών.

Το συγκεκριμένο project ξεκίνησε να στήνεται περίπου πριν από 2 χρόνια. Με το ξέσπασμα του κορονοϊού και βλέποντας τα προβλήματα που έρχονται στις ελληνικές επιχειρήσεις, τον τουρισμό και κατ’ επέκταση της οικονομίας της χώρας, οι thegreeks συνειδητοποίησαν ότι τώρα ήταν η στιγμή που έπρεπε να δράσουν. Γιατί ακριβώς τώρα ο ελληνικός τουρισμός χρειάζεται περισσότερη στήριξη από ποτέ. 

Περισσότερες λεπτομέρειες για την πλατφόρμα

Με τη διευκόλυνση των τουριστών και με τη διασφάλιση της εμπιστοσύνης τους, οι δημιουργοί της πλατφόρμας ελπίζουν να προσελκύσουν ολοένα και περισσότερο ξένο κόσμο σε ελληνικούς προορισμούς. Με αυτή την πρωτοβουλία δίνουν τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε από κάθε μέρος της γης να έρθει στην Ελλάδα. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να επιλέξει προορισμό, τον μήνα και πόσες μέρες επιθυμεί να μείνε. Τότε μπροστά του θα ανοίξουν εκατοντάδες επιλογές σε πακέτα διακοπών που περιλαμβανουν τη μεταφορά και τη διαμονή.

Ο τουρισμός για τη χώρα μας βρισκόταν και θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Γι αυτό πρέπει να ελίσσεται, να εξελίσσεται και να δίνει εναλλακτικές στους ταξιδιώτες. Με τη νέα αυτή πλατφόρμα η τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας εκσυγχρονίζεται. Ταυτόχρονα μετασχηματίζεται ψηφιακά και προσφέρει ένα νέο δίκτυο προώθησης και “πώλησης” ανταγωνιστικών ταξιδιών στους ξένους τουρίστες, χωρίς να εξαρτάται από ξένους μεσάζοντες.

Πηγή: www.insider.gr

Related posts

Χειμερινές διακοπές για όλους: Το voucher για χιλιάδες Έλληνες πολίτες, τόσα λεφτά θα πάρετε

Πρόγραμμα τουρισμός για όλους: Έρχεται νέο voucher αξίας 150 ευρώ για χειμερινούς προορισμούς – Ποιοι οι δικαιούχοι

Ο νικητής και ο χαμένος της σεζόν: Τα ελληνικά νησιά που αποθεώθηκαν το καλοκαίρι και ο προορισμός που είχε τη μεγαλύτερη πτώση

Δεν βρίσκουν προσωπικό μαγαζιά και εστιατόρια – Μέχρι και οι ιδιοκτήτες φόρεσαν ποδιές και έπιασαν δουλειά

Οι περισσότεροι τη βγάζουν με σαλάτα: Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες παρά την «έκρηξη» του τουρισμού

«Αυτοί είναι οι 3 λόγοι που δεν ξαναπατάω εκεί»: Διάσημη αμερικανίδα travel blogger «κράζει» τη Μύκονο

Έκτακτο επίδομα: Μέχρι 2.700 ευρώ για όσους προλάβουν, με μοναδικό κριτήριο την ημερομηνία της αίτησης

23€ η μερίδα γύρο, 5€ μια μπάλα παγωτό: Ξέφυγαν οι τιμές στα νησιά

Ξενοδοχείο στη Νάξο θα κρατήσει κλειστό ένα παράθυρο δωματίου για να κλωσήσει ένα γεράκι τα αυγά του