Χαλκιδική lockdown: Ζωγραφισμένοι τοίχοι παλαιών κτιρίων «σπάνε» τη μουντάδα του lockdown

Χαλκιδική lockdown: Οι εικαστικές παρεμβάσεις έγιναν από το Σύλλογο Τεχνών Γαλάτιστας

Χαλκιδική lockdown: Αντίθεση στη μουντάδα του lockdown αποτελούν οι ζωγραφισμένοι τοίχοι παλιών κτιρίων της Παλαιόχωρας Χαλκιδικής. Χάρη στις εικαστικές παρεμβάσεις επτά γυναικών, μελών του Συλλόγου Τεχνών Γαλάτιστας. Το περασμένο καλοκαίρι, επτά γυναίκες στο πλαίσιο δράσης «Ζωγραφική στις πλατείες» ζωγράφισαν τις βρύσες της Γαλάτιστας.

Η δράση αυτή φάνηκε ενδιαφέρουσα στον αντιδήμαρχο της Παλαιόχωρας, Χρήστο Κομπόγιαννο, ο οποίος πρότεινε στις καλλιτέχνιδες του Συλλόγου να ζωγραφίσουν τοίχους παλιών σπιτιών και του ΚΑΠΗ του χωριού.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Συλλόγου, Σόνια Καζλάρη, μετά την πρόταση του κ. Κομπόγιαννου πραγματοποιήθηκε μία συνάντηση γνωριμίας στις 22 Σεπτεμβρίου στο κοινοτικό κατάστημα της Παλαιόχωρας, με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων και την ανάδειξη του χωριού μέσω εικαστικών παρεμβάσεων.

Χαλκιδική lockdown: Ζωγραφισμένοι τοίχοι σπάνε τη μαυρίλα του lockdown

Δείτε τι δήλωσε η πρόεδρος για την ομορφιά της ζωγραφικής σε τοίχους παλαιών κτιρίων της Χαλκιδικής εν μέσω lockdown

«Αποδεχτήκαμε την πρόταση του κ Κομπόγιαννου, η οποία έγινε με σκοπό να αναδειχτούν τα Ζερβοχώρια που έχουν κεφαλοχώρι την Παλαιόχωρα. Αλλά και για να δοθεί χρώμα στην καθημερινότητα των κατοίκων που μας υποδέχτηκαν με χαμόγελο και ενθουσιασμό που μας συγκίνησε. Αρχίσαμε στις 8 Οκτωβρίου να ζωγραφίζουμε αφιλοκερδώς. Έχοντας τη στήριξη του δήμου Πολυγύρου, ο οποίος κάλυψε τα κόστος των υλικών.

Ζωγραφίσαμε τους τοίχους του ΚΑΠΗ, ένα παλιό μαγαζάκι στην πλατεία. Τον τοίχο του παλιού καπνομάγαζου και τέλος τον παλιό φούρνο με θέματα από την παράδοση. Και τη λαογραφία αλλά και την ιστορία των κτιρίων. Στη δράση μετείχαμε εγώ, η Γερακίνα Χατζούδη, η Μαρία Μαλτέζου, η Δήμητρα Καναβά, η Μαρία Γούσιου, η Γόνη Γκουτζιαρή και η Μαρία Γκογκούση.

Ζωγραφίζαμε 3-4 μέρες την εβδομάδα από το πρωί μέχρι το μεσημέρι και καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το έργο μας, μία μόλις ημέρα πριν από την έναρξη του καθολικού lockdown», σημείωσε η κ. Καζλάρη ευχαριστώντας τα μέλη της εθελοντικής ομάδας για τη βοήθειά τους, αλλά και τον αντιδήμαρχο κ. Κομπόγιαννο, τον πρόεδρο της κοινότητας Νικόλαο Καμπουρη,την αντιπρόεδρο Γεωργία Δεβετζή και την Άννα Βαλμά.

Με πληροροφίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα