Χαριστούλα Καριώτη: Γέννησε δίδυμα στα 60της και σήμερα 84 ετών καμαρώνει τα παλικάρια της

Χαριστούλα Καριώτη: Η γυναίκα που γέννησε δίδυμα στα 60 της

Χαριστούλα Καριώτη: Η γυναίκα που γέννησε δίδυμα στα 60 της

Χαριστούλα Καριώτη: Συνέντευξη παραχώρησε η γυναίακ από τη Ρόδο που έγινε μητέρα στα 63 της έτη, σπάζοντας κάθε ταμπού. Τα δίδυμα αγόρια της, είναι σήμερα 23 ετών και απουδάζουν. Ο ένας γιος της προορίζεται να γίνει οικονομολόγος και ο άλλος δημοσιογράφος.

Χαριστούλα Καριώτη: Η γυναίκα που γέννησε δίδυμα στα 60 της

Η συνέντευξη της Χαριστούλας Καριώτη, της γυναίκας που έγινε μαμά στα 60 της.

Πόσα χρόνια θέλατε παιδί και δεν ερχόταν κ. Χαριστούλα;

Με τον άντρα μου, ήμασταν παντρεμένοι 20 χρόνια, χωρίς παιδί. Είχαμε πάει σε γιατρούς στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη. Πρόβλημα σοβαρό δεν είχα. Αν και η ηλικία προχωρούσε έλεγα «θα κάνω παιδί».

Οι γιατροί στα 60 σας πια τι σας έλεγαν;

Και πιο πριν οι γιατροί μου λέγανε «Είσαι μεγάλη, ζήσε τη ζωή σου, φάε τα λεφτά σου, παιδιά δεν κάνεις»

Τα καταφέρατε, ένα ιατρικό θαύμα που έκανε τον γύρο του πλανήτη τότε!

Κόρη μου, κουρασμένη ήμουν από τα κτήματα, κουσουριασμένη, όχι. Πίστευα ότι θα κάνω παιδιά. Άμα δεν το πιστεύεις δεν κάνεις τίποτα. Τον καημό μου, Παναγιούλα μου. Πρόβλημα υγείας δεν υπήρχε, περίοδο είχα όχι μόνο τότε, κι αφού γέννησα τα παιδιά και καιρό μετά. Χρόνια.

Αφού μου έλεγαν «Χαριστούλα, κόμα έχεις;». Ήταν κι η μάνα μου έτσι. Από τα χείλη του γιατρού στην Αθήνα που έκανα τα παιδιά, μου λέει «Τι δουλειά κάνετε κ. Καριώτη; Αγρότισσα; Γι’ αυτό είστε υγιέστατη». Έκανα γενικές εξετάσεις, «Μπράβο, λέει, τι τροφές τρώτε;», «Όπως ο κόσμος όλος», απαντώ. Εγώ δεν πολυτρώω κρέας, μόνο λάδι και γάλα. Τσιγάρο; Χριστός και Παναγία. «Γυναικολογικά είσαι κούκλα», μου είπανε. Κάνανε συμβούλιο, και είπανε «Προχωράμε, τέτοια γυναίκα δεν ξαναείδαμε! Υπάρχει τρόπος να μείνει έγκυος!»

Χαριστούλα Καριώτη: Η γυναίκα που γέννησε δίδυμα στα 60 της

Χαριστούλα Καριώτη: Η συνέντευξη μιας γυναίκας που έσπασε τα ταμπού και έγινε μαμά στα 60

Με την πρώτη προσπάθεια εξωσωματικής, έγκυος σε τρίδυμα;

«Συγκλονίστηκε ο κόσμος. Γύρισα πίσω στη Ρόδο, κι ήμουν ελαφριά, δεν κατάλαβα τίποτα λέω. Πήγαινα στα χωράφια πάλι. Μια μέρα, πήρε τηλέφωνο ο γιατρός ο Παπαστεργής που με παρακολουθούσε εδώ και μου λέει «Έλα, να σε δω». Πήγα, με είδε, φεύγω, πάω παίρνω το λεωφορείο για να έρθω στον Αρχάγγελο. Με το που ήρθα μου λέει ο άντρας μου ο Γιάννης «Ο γιατρός πήρε τηλέφωνο, είσαι έγκυος σε τρίδυμα. Έτρεξε στο δρόμο να σε προλάβει και είχες εξαφανιστεί». Κύριε ελέησον. Με είδε στο μηχάνημα, κι έφυγα, κι έτρεξε από πίσω μου να μου πει «Είσαι έγκυος σε τρίδυμα, στα 60 σου». Πήρε τον άντρα μου, του λέει «Μου ‘φυγε». Τι τράβηξα, Χριστέ μου. Πώς τα ‘καμα, πώς τα γέννησα, πώς τα μεγάλωσα! Οι ευχές των γονιών μου ήταν.

Το χωρίο τι είπε, ο κόσμος εδώ;

Άστα κόρη μου. «Τι τα ‘θελε, μεγάλη γυναίκα, πότε να τα θρέψει, και πότε να τα μεγαλώσει». Ο κόσμος, κουτσομπόλεψε τόσο που δεν το περιμέναμε. Στεναχωρηθήκαμε. Κουτσομπολιό… πα, πα, πα. Δεν περιμέναν ότι θα κάνω παιδί, 60 χρονών. «Να ‘σαι κοπελούδα, να κάμεις», έλεγαν. Γριά, μεγάλη, άνω των ορίων; Οι δημοσιογράφοι που περάσαν από δω, δε λέγεται. Ήρθαν το BBC, γερμανικά κανάλια, όλα τα ελληνικά και όλοι οι γνωστοί δημοσιογράφοι από την Αθήνα.

Γυρίσατε στην Αθήνα, έγκυος με τρίδυμα και οι γιατροί αποφάσισαν, να αφαιρέσουν το ένα. Όλος ο πλανήτης παρακολουθούσε την πορεία σας. Ποια τα συναισθήματα;

Ξαναπήγα στην Αθήνα και είδαν οι γιατροί ότι πρέπει να βγάλουν το ένα. Έρχονταν οι δημοσιογράφοι. Ο κόσμος μιλούσε για ιατρικό θαύμα. Με ρωτούσαν πώς τα κατάφερα; Τους είπα, είναι οι ευχές των γονιών μου. «Ευχές των γονέων έπαρε και στο βουνό ανέβα», ξέρεις τι θα πει;

Χαριστούλα Καριώτη: Η γυναίκα που γέννησε δίδυμα στα 60 της

Μία γυναίκα που έγινε μαμά στα 60, μιλά για την εμπειρία της

Που γεννήσατε; Στα πούπουλα πρέπει να σας είχαν!

Γέννησα στο ”Αλεξάνδρα”, είχα κλείσει τους οκτώ μήνες, όλα κανονικά. Πήγαινε και έρχονταν κόσμος, και έφερνε ανθοδέσμες. Με είχανε δει στην τηλεόραση. Μου γράφανε γραμματάκια, ευχές, να γίνουνε καλοί άνθρωποι τα παιδιά. Ήθελαν να με κουρέψουν, να με χτενίσουν για τις φωτογραφίες.

Όταν γυρίσατε στο χωριό, πως σας υποδέχτηκαν;

Ήμουνα μέσα στο αυτοκίνητο που μας έφερναν με τα μωρά, κι απ’ έξω ο κόσμος έλεγε «Η Χαριστούλα είναι, η Χαριστούλα είναι. Καλορίζικα τα μωρά, καλορίζικα τα μωρά». Όλα μου τα ‘κανε ο Θεός. Τα θήλασα και τα δυό μέχρι πέντε μηνών και ο Άγγελος να σπρώχνει τον Νικόλα, γιατί ήθελε να θηλάσει αυτός πιο πολύ και να πλύνω τα μωρουδιακά στο χέρι. Τι να πρωτοκάνω. Έρχονταν οι δημοσιογράφοι. Μας λέγανε στο χωριό ότι μας πληρώνουν, ότι τα κονομήσαμε. Ντροπή, να μας λένε τέτοια πράγματα. Ήρθαν ηθοποιοί και μας βρήκαν. Ο Σπύρος Καλογήρου με τη γυναίκα του, και πολλοί άλλοι.

Σήμερα τι λέτε που βλέπετε τα αγόρια σας, 23 χρονών πια και σπουδάζουν;

Έκανα χρυσά παιδιά. Ο Άγγελος τελείωσε τη σχολή δημοσιογραφίας του Ant1 και ο Νικόλας μου, σπουδάζει Οικονομικά. Τα ‘χω κοντά μου, τις Κυριακές στην εκκλησία μαζί. Τα βλέπουν λένε «Μεγάλωσαν τα παιδάκια της». Έ, με τι θα κάνανε. Να, τα παιδιά του Γιάννη, τα παιδιά της Χαριστούλας. Η δύναμη του Θεού. Μια κόρη, σαν εσένα να μ’ έδινε έθελά την, μ’ έν τα κατάφερα… Δοξασμένο τ’ όνομά Του».

Η Συνέντευξη δόθηκε στη εφημερίδα “Η ΡΟΔΙΑΚΗ”

Χαριστούλα Καριώτη: Γέννησε δίδυμα στα 60της και σήμερα 84 ετών καμαρώνει τα παλικάρια της

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα