Χειμερινές εκπτώσεις: Παρατείνονται μέχρι τις 31 Μαρτίου – Τι θα γίνει με το λιανεμπόριο

Χειμερινές εκπτώσεις: Παρατείνονται μέχρι τις 31 Μαρτίου – Τι θα γίνει με το λιανεμπόριο

Χειμερινές εκπτώσεις: Δημοσιεύτηκε η σχετική υπουργική απόφαση

Χειμερινές εκπτώσεις: Αποφασίστηκε η παράταση των χειμερινών εκπτώσεων έως τις 31 Μαρτίου 2021. Η σχετική υπουργική απόφαση αναρτήθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης καθώς ελήφθη υπόψη η «ανάγκη στήριξης της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς. Κατά την τρέχουσα περίοδο εφαρμογής των κατεπειγόντων μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19».

Είναι αμφίβολο ακόμα το τι θα γίνει με το λιανεμπόριο. Η σκέψη είναι να παραταθεί για ακόμα μία εβδομάδα το lockdown δηλαδή ως τις 15 Μαρτίου. Και ύστερα να ανακοινωθεί το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας. Τα σχολεία και το λιανεμπόριο είναι προτεραιότητα. Μάλιστα ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος παρουσιάστηκε αισιόδοξος για το άνοιγμα του λιανεμπορίου μετά τις 15 Μαρτίου.

Επιπρόσθετα, ο καθηγητής Δημήτρης Σαρηγιάννης είπε ότι στις επόμενες 15 μέρες προβλέπεται αποκλιμάκωση των κρουσμάτων. Ενώ ο Γιώργος Παυλάκης, ερευνητής στις ΗΠΑ ανέφερε ότι είναι αναγκαίο ένα ολικό lockdown προκειμένου να γίνει άνοιγμα της οικονομίας το καλοκαίρι.

Χειμερινές εκπτώσεις: Παρατείνονται μέχρι τις 31 Μαρτίου – Τι θα γίνει με το λιανεμπόριο

Πέρα από την παράταση των χειμερινών εκπτώσεων, εξετάζεται νέο 5ψήφιο νούμερο για τις αγορές με click away

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ανέφερε ότι ειδικά για τις αγορές με click away, όταν επανεκκινηθεί το λιανεμπόριο. Θα υπάρξει νέος 5ψήφιος αριθμός, πέραν του 13033.

Πρόκειται για τον αριθμό 13032 στο οποίο οι πολίτες θα στέλνουν ένα μήνυμα τη μέρα για ψώνια με χρονικό περιορισμό 3 ωρών. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης «Το εργαλείο είναι έτοιμο, υπάρχει πολύ ισχυρή πιθανότητα να εφαρμοστεί στο λιανεμπόριο όπως έχει συζητηθεί. Αλλά από κει και πέρα για το αν και πώς θα εφαρμοστεί θα το δούμε στην πορεία. Θα πρέπει κάποιος να δει τι συμβαίνει με την επιδημιολογική καμπύλη στην Αττική, σε όλη την χώρα. Οπότε όλα αυτά αξιολογούνται κάθε μέρα, κάθε στιγμή».

Προτεινόμενα