Χέμπα Aτέφ: Η πρώτη Αιγύπτια αεροσυνοδός με σύνδρομο Down

by Τόνια Τζαφέρη

Μια ξεχωριστή πτήση από το Κάιρο στο Χαρτούμ με τίτλο «Το ταξίδι της ανθρωπότητας»

Η παρακάτω είδηση αποτελεί μια από εκείνες που σου δίνει ελπίδα αλλά και αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον, όπου όλοι θα μπορούν να έχουν ευκαιρίες για να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους. Την πιο δύσκολη δουλειά όμως… την κάνουν εκείνοι που ”ανοίγουν τον δρόμο” για τους επόμενους:

Η Heba Atef έγινε η πρώτη Αιγύπτια αεροσυνοδός με σύνδρομο Down προκειμένου να πραγματοποιήσει μια ξεχωριστή πτήση από το Κάιρο στο Χαρτούμ με τίτλο «Το ταξίδι της ανθρωπότητας». Το ταξίδι διήρκησε από τις 30 Νοεμβρίου μέχρι την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου.

Σε συνεργασία με τη Badr Aviation Company και τη Smart Mind Training Center στο Χαρτούμ, το αξιοσημείωτο “Ταξίδι της Ανθρωπότητας” πραγματοποιήθηκε υπό τη χορηγία της Διεθνούς Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών και ήταν ειδικά σχεδιασμένο για άτομα με ειδικές ανάγκες. Μάλιστα, η στολή της αεροσυνοδού ήταν προσαρμοσμένη ειδικά για την Atef, σύμφωνα με τη μητέρα της.

Χέμπα Aτέφ: Η πρώτη Αιγύπτια αεροσυνοδός με σύνδρομο Down

Αtef: Mια γυναίκα που ξέρει πως να ξεπερνάει με θάρρος τις δυσκολίες και να πραγματοποιεί τα όνειρα της

Σε μία προηγούμενη συνέντευξη της η Atef αποκάλυψε ότι έχει ξεπεράσει πολλές δυσκολίες, ειδικά το 2011, όταν διαγνώστηκε με καρκίνο του αίματος.

Ωστόσο, η Atef πάλεψε με θάρρος την ασθένεια, κερδίζοντας τη μάχη της με τον καρκίνο μετά από πέντε εξαντλητικά χρόνια.Η Atef ήταν επίσης επίμονη στην ολοκλήρωση της εκπαίδευσής της παρά την ασθένειά της, απακαλύπτοντας πως ότι ήταν η μόνη φοιτήτρια με το σύνδρομο Down στα μαθήματά της.

Σημειώνεται, τέλος, πως  η Atef συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Abdel Fattah al-Sisi και παράλληλα με τον Αιγύπτιο Υπουργό Πολιτισμού Inas Abdel Dayem στην έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου του Καΐρου το 2019, όπου συμμετείχε σε διάφορες δραστηριότητες εστιασμένες στην τέχνη.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν