Χρήστος Ραφαήλ: Το 5 μηνών βρέφος που έκανε επέμβαση στα μάτια και στέλνει μήνυμα ελπίδας

Χρήστος Ραφαήλ: To μωράκι που στέλνει το δικό του μήνυμα ελπίδας μέσα από τα προβλήματα του

Ένα μήνυμα ελπίδας θέλει να στείλει ένα μωράκι μόλις 5 μηνών, το οποίο παρά τα προβλήματα όρασης του, μπορεί και πάλι να έχει ελπίδες για μια όσο πιο κανονική ζωή γίνεται.

H οικογένεια του μόλις 4 μηνών Χρήστου Ραφαήλ που διαγνώστηκε πρόσφατα με βαρύ συγγενές γλαύκωμα, με θόλωση κερατοειδούς και στους δύο οφθαλμούς είχε κάνει έκκληση για βοήθεια.

Η ιστορία του Χρήστου Ραφαήλ και η σημαντική επέμβαση στα μάτια

Το μωράκι έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα, ο εξειδικευμένος χειρούργος οφθαλμιάτρος και υπευθύνου ιατρού του Παιδοοφθαλμολογικού Ελλάδος , δρ Νίκος Κοζέης, προθυμοποιήθηκε να πραγματοποιήσει την επέμβαση μαζί με το επιτελείο του, χωρίς χρηματική αμοιβή, όμως η οικογένεια δεν μπορούσε να αταποκριθεί
στα έξοδα της κλινικής, της νοσηλείας καθώς και της διαμονής της οικογένειας στη Θεσσαλονίκη για όσο διάστημα χρειαστεί.

Το πανελλήνιο ανταποκρίθηκε στην έκκληση της οικογένειας, συγκεντρώθηκε ένα σημαντικό ποσό και σήμερα ο Οργανισμός Προστασίας Παιδιού και Οικογένειας “Πράξη Αγάπης” που συμπαραστέκεται στο παιδί μας ενημέρωσε για την πορεία της υγείας του.

Περισσότερα για τον μικρό Χρήστος Ραφαέλ και τα προβλήματα υγείας του

Ο μικρός ολοκλήρωσε έγκαιρα την επέμβαση και στα δύο του μάτια. Ανταποκρίθηκε καλά στη διαδικασία, ενώ η μετεγχειρητική εξέταση έδειξε ότι οι στόχοι επετεύχθησαν και οι θολώσεις των ματιών μειώθηκαν. Ωστόσο, η πορεία του παιδιού στο άμεσο μέλλον και η ανταπόκρισή του στην φαρμακευτική αγωγή που θα λαμβάνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα κρίνει τα επόμενα βήματα. Με την καθοριστική συμβολή όλων, ο μικρός Χρήστος – Ραφαήλ διέμεινε στην Θεσσαλονίκη για όσο διάστημα χρειαζόταν και επέστρεψε στο σπίτι του ασφαλής, για να συνεχίσει τις απαραίτητες θεραπείες.

Ο Δρ. Κοζέης Νικόλαος, Δ/ντής του Παιδοοφθαλμολογικό Ελλάδος, μαζί με την επιστημονική του ομάδα, πραγματοποίησε την επέμβαση χωρίς χρηματική αμοιβή, ενώ θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη της υγείας του.

Related posts

Tpόμος για βασικό μάρτuρα της τpαγωδίας των Τέμπη

Ραγδαίες εξελίξεις στην κυβέρνηση: Παραιτήθηκαν Παπασταύρου – Μπρατάκος

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη