Χριστούγεννα 2020: Καθηγητής του ΑΠΘ λέει «Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε 2.000 κορύσματα»

Χριστούγεννα 2020: Ιδιαίτερα ανησυχητική πρόβλεψη για αύξηση των κρουσμάτων από καθηγητή του ΑΠΘ

Χριστούγεννα 2020: Μία δήλωση σοκ έκανε σήμερα ο Καθηγητής κ. Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Ο κ. Σαρηγιάννης είναι καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ. Αφού φιλοξενήθηκε σήμερα στο «Κοινωνία Ώρα Mega», έκανε μερικές πολύ ανησυχητικές προβλέψεις για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας.

Χριστούγεννα 2020: Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε 2.000 κρούσματα

Δείτε αναλυτικά τις προβλέψεις του καθηγητού για την αύξηση των κρουσμάτων έως τα Χριστούγεννα

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Σαρηγιάννη, «είμαστε στο κακό σενάριο. Έχει αρχίσει και κλείνει το παράθυρο ευκαιρίας μέχρι τις 21 Οκτωβρίου που είχαμε πει».

Ο καθηγητής τόνισε δε ότι οι μάσκες παντού είναι η μόνη λύση και πρέπει να αποφασιστεί γρήγορα. «Τέλος Νοεμβρίου, αν δεν πάρουμε μέτρα, τα κρούσματα θα έχουν φτάσει τα 1.400 καθημερινά και μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε 2.000 κρούσματα. Αν επιβάλλουμε το “μάσκα παντού”, τα καθημερινά κρούσματα θα πέσουν στα 170… Μέχρι τέλος Νοεμβρίου οι θάνατοι, αν δεν παρθούν μέτρα, θα έχουν φτάσει συνολικά τους 900».

Τέλος, ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε ότι φέτος τα Χριστούγεννα πρέπει να αποφύγουμε να ανάψουμε το τζάκι, μιας και η καύση των ξύλων μπορεί να εντείνει τη διασπορά του κορονοϊού.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα