Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Ευρώπη: Μπαράζ ακυρώσεων λόγω πανδημίας

by Newsroom i-diakopes.gr
Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Ευρώπη: Μπαράζ ακυρώσεων λόγω πανδημίας

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Ευρώπη: Ακυρώνονται οι εκδηλώσεις Χριστουγέννων λόγω κορονοϊού

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Ευρώπη: Οι Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έχουν μπει σε στενό κλοιό λόγω πανδημίας. Επομένως η είδηση της ακύρωσης των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων σε αυτές, έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των κατοίκων.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της μαζικής ακύρωσης των Χριστουγεννιάτικων γεγονότων είναι αυτό που ακολουθεί. Έρευνα πραγματοποιήθηκε πέρυσι για τον Χριστουγεννιάτικο τουρισμό του VisitEngland και έδειξε ότι περισσότεροι από 14 εκατομμύρια Βρετανοί και επισκέπτες είχαν κλείσει για να διανυκτερεύσουν κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Με το ένα τρίτο αυτών, να έχει επισκεφθεί τουλάχιστον μια Χριστουγεννιάτικη αγορά.

Σύμφωνα με δεδομένα της VisitEngland, η περίοδος των Χριστουγέννων (από τον τομέα των ταξιδιών και της φιλοξενίας) προσέφερε στην οικονομία κατά περίπου 3 δισ λίρες. Ενώ, για τη φετινή περίοδο αναμένεται μείωση κατά 49% των τουριστικών δαπανών στο σύνολο τους.

Να επισημανθεί δεν έχουν συνυπολογιστεί στην απώλεια εσόδων τα εστιατόρια, που πλέον μπορούν να εξυπηρετήσουν πιο μικρές παρέες και ματαιώνουν χριστουγεννιάτικα πάρτι και μεγάλες εκδηλώσεις.

Δημοσκόπηση του Welcome to Yorkshire έδειξε ότι το 20% των επιχειρήσεων φιλοξενίας προβαίνουν στην ακύρωση προγραμματισμένων εκδηλώσεων. Το ένα τρίτο των επιχειρήσεων τις περιορίζει.

Όπως, η έκθεση που γίνεται κάθε χρόνο, του Αγίου Νικολάου του Yorkshire. Η οποία  έπρεπε να ακυρωθεί την περασμένη εβδομάδα, όταν η πόλη έλαβε τους περιορισμούς της προειδοποίησης επιπέδου 2.

Αμπερντίν, Μπέλφαστ, Μπρίστολ, Εδιμβούργο, Μπαθ, Γουίντσεστερ και Οξφόρδη είναι μερικά από τα παραδείγματα των πόλεων που ακύρωσαν Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Ευρώπη: Μπαράζ ακυρώσεων λόγω πανδημίας

Ντόμινο χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων σε πόλεις της Ευρώπης

Η Χριστουγεννιάτικη αγορά του Λίνκολν, η πιο παλιά στο Ηνωμένο Βασίλειο, ακυρώθηκε για πρώτη φορά από το 1982. Το Christkindelmarkt δεν θα στολίσει το κεντρικό Λιντς σε ένα χειμερινό χωριό και η αγορά τύπου Φρανκφούρτης στο Μπέρμιγχαμ, η οποία δέχεται πάνω από 5 εκατομμύρια ταξιδιώτες τα τελευταία χρόνια, έχει ακυρωθεί από τον Σεπτέμβριο.

Το χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ του Padstow Harbourside και η βικτοριανή χριστουγεννιάτικη γιορτή του Stratford-upon-Avon, έχουν πλέον αναβληθεί μέχρι 2021.

Οι τοπικές αρχές και οι επιχειρήσεις ψάχνουν εναλλακτικές λύσεις βάζοντας τη φαντασία τους να δουλέψει. Η αγορά του Εδιμβούργου έβγαλε ανακοίνωση ότι μετετράπη σε ψηφιακή.

Οι αγορές του Σέφιλντ ευελπιστούν να κάνουν το άνοιγμα τους στις 12 Νοεμβρίου με ένα νέο μπαρ αλπικού στιλ. Επίσης, από τις 12 Νοεμβρίου, η αγορά του Κάρντιφ λπίζει να ανοίξει.

Ομοίως, η Swansea έχει επιβεβαιώσει ότι η αγορά της θα ανοίξει στις 27 Νοεμβρίου. Βέβαια αυτό ήταν πριν από νέους περιορισμούς κλειδώματος. Το Έξετερ και το Πλύμουθ κάνουν πλάνα για να ανοίξουν επίσης.

Παράλληλα, η κατάσταση της αγοράς στη Γλασκώβη δεν είναι ακόμα ξεκάθαρη, αν και τα διακοσμητικά φώτα θα συνεχίσουν να είναι χαρακτηριστικό των εποχιακών τοπίων της πόλης.

Προτεινόμενα