Χριστουγεννιάτικος στολισμός: Ο Μπακογιάννης απαντά για το κόστος του φετινού στολισμού

by i-diakopes.gr

Χριστουγεννιάτικος στολισμός: «Η συκοφαντία και τα κακοπροαίρετα σχόλια έχουν όρια» λέει ο Δήμος Αθηναίων

Χριστουγεννιάτικος στολισμός: Τις προηγούμενες ώρες κατέκλυσε το Διαδίκτυο η πληροροφία ότι ο Δήμος Αθηναίων. Σχεδιάζει έναν πολύ ακριβό στολισμό για τα φετικά Χριστούγεννα. Σύμφωνα με διάσπαρτες πληροφορίες, το κόστος θα ανερχόταν στα 900.000 ευρώ, ποσό που από πολλούς θεωρήθηκε υπερβολικά μεγάλο ειδικά την περίοδο που διανύουμε.

Ωστόσ, με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Αθηναίων απάντησε για το πραγματικό κόστος του στολισμού στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με το γραφείο τύπου, φέτος ο Δήμος προμηθεύεται εορταστικό στολισμό κόστους 599.800 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Ο οποίος δεν θα χρησιμοποιηθεί μόνο μία χρονιά αλλά θα προστεθεί στον περσινό εξοπλισμό των δωρεών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιούλιο η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να γίνει διαγωνισμός για τον στολισμό-αποστολισμό της πόλης κόστους 371.729,68 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) που να αφορά το 2020 αλλά και το 2021. «Άρα το πραγματικό κόστος είναι 185. 864,84 ευρώ, για κάθε έτος».

Χριστουγεννιάτικος στολισμός: Ο Δήμος Αθηναίων απαντά για το κόστος

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων σχετικά με το χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης

«Δήμος Αθηναίων: Η αλήθεια για τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό της Αθήνας – Η συκοφαντία και τα κακοπροαίρετα σχόλια έχουν όρια.

Η σημερινή Δημοτική αρχή η οποία ανέλαβε τον Σεπτέμβριο του 2019. Παρενέβη ώστε να μην προχωρήσει ο διαγωνισμός που είχε αποφασιστεί από την προηγούμενη διοίκηση και αφορούσε τον περσινό εορταστικό στολισμό και φωτισμό της πόλης. Ύψους 1.794.063 ευρώ.

Ο περσινός στολισμός και φωτισμός της Αθήνας που ήταν ο πιο εκτεταμένος των τελευταίων χρόνων αφού έφτασε στις περισσότερες γειτονιές. Δεν στοίχισε απολύτως τίποτα στους δημότες της Αθήνας. Ούτε ένα ευρώ. Καθώς μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την Πόλη σου» κεντρικοί δρόμοι ,λεωφόροι και πλατείες της πρωτεύουσας «υιοθετήθηκαν» από δωρητές.

Για πρώτη φορά πέρυσι απέκτησαν Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα γειτονιές της πόλης που οι κάτοικοι τους δεν είχαν δει ποτέ δημόσιο στολισμό.

Ως προς το κόστος: Ο Δήμος Αθηναίων προμηθεύεται εορταστικό στολισμό κόστους 599.800 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), ο οποίος φυσικά, δεν είναι μόνο για μία χρονιά.

Αντιθέτως θα προστεθεί στον περσινό εξοπλισμό των δωρεών με αποτέλεσμα το φώς και η λάμψη των Χριστουγέννων να φτάσει σε ακόμα περισσότερα σημεία της Αθήνας. Τώρα που είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ.

Η απόφαση για την ανάληψη του έργου από ιδιώτη ελήφθη, καθώς διαπιστώθηκε ότι λόγω του μειωμένου εδώ και πολλά χρόνια προσωπικού του Δήμου. Η διαδικασία στολισμού-αποστολισμού άφηνε χιλιάδες αιτήματα δημοτών σχετικά με θέματα ηλεκτροφωτισμού της πόλης σε εκκρεμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κάτι το οποίο με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται ότι δεν θα ξανασυμβεί.

Αυτά είναι τα πραγματικά στοιχεία ώστε να σταματήσουν οι κακοπροαίρετες ανακρίβειες σε μια περίοδο που η κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Ο Δήμος Αθηναίων σε αυτή την προσπάθεια θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα