Δάκρυσε η Πάτρα: Αυτό είναι το 28χρονο παλικάρι που πρόσφερε δώρα ζωής μετά τον θάνατό του

Πάτρα: Η δωρεά οργάνων του 28χρονου Χαρίλαου Αθανασόπουλου

Ο Χαρίλαος Αθανασόπουλος πρόσφερε ζωή μέσα από τον θάνατο. Ο 28χρονος απεβίωσε προχθές στη ΜΕΘ του «Αγίου Ανδρέα» και η οικογένεια του έδειξε μεγαλείο ψυχής αποφασίζοντας τη δωρεά οργάνων του.

Οπως έγραφε η «Π» ο 28χρονος νοσηλευόταν τις τελευταίες δέκα ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Αγίου Ανδρέα». Είχε μεταφερθεί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου με επιληπτικές κρίσεις. Αντιμετώπιζε σοβαρότατο πρόβλημα υγείας καθώς έπασχε από συγγενή υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια.

Μάλιστα είναι η δεύτερη απώλεια που βιώνει η οικογένειά του καθώς από την ίδια ασθένεια είχε καταλήξει και η μητέρα του.
Ο 28χρονος αρχικά νοσηλεύτηκε διασωληνωμένος στη Μονάδα Εμφραγμάτων του «Αγίου Ανδρέα» και ακολούθως νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ολες αυτές τις ημέρες δόθηκε μάχη από το προσωπικό της Μονάδας να τον κρατήσουν στη ζωή, αλλά μάταια. Προχθές διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Οι γιατροί, με επικεφαλής τη διευθύντρια της ΜΕΘ του «Αγίου Ανδρέα», Ιφιγένεια Ραβάνη, ενημέρωσαν τον πατέρα του για την τραγική εξέλιξη, ο οποίος μέσα στον πόνο του έδειξε μεγαλείο ψυχής και αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα του γιου του

Πάτρα: Γέφυρα ζωής από τον αδικοχαμένο Χαρίλαο Αθανασόπουλου

Ετσι χθες τις πρώτες πρωινές ώρες έφτασαν στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» υπό τον συντονισμό του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, ομάδες γιατρών από το Ωνάσειο και το Λαϊκό και σε συνεργασία με τους γιατρούς του «Αγίου Ανδρέα» προχώρησαν στη λήψη των οργάνων του. Οι πνεύμονες, οι νεφροί και οι κερατοειδείς θα μεταμοσχευτούν σε ασθενείς που βρέθηκαν συμβατοί στα παραπάνω νοσοκομεία.

Η κηδεία του 28χρονου έγινε σήμερα και ώρα 1μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως Ψαροφαϊου Πατρών και η ταφή του στον Αγιο Μηνά Λεύκας.

Πηγή: pelop.gr

Related posts

«Κόκκινος» συναγερμός για τον καιρό: Έρχεται ακραίος καύσωνας – Το απίθανο φαινόμενο που θα μπλοκάρει τα 40άρια

Κηφισιά: Σπάει την σιωπή της η συνοδός του σχολικού λεωφορείου που ξέχασαν τον 5χρονο – Ρίχνει το φταίξıμο στο παιδί

Θρήνος – 17χρονος πέθανε στον ύπνο του