«Δεν μπορούν να διανοηθούν οι Τούρκοι τι τους περιμένει» – Στα ύψη το ηθικό μας αν γίνει θερμό επεισόδιο

Ελλάδα – Τουρκία: Ποσό κοντά είναι ένα θερμό επεισόδιο ;

Oι ελληνοτουρκικός σχέσεις συνεχίζουν να βρίσκονται στο κόκκινο, με την μια μεριά να προκαλεί αλλά και την Ελλάδα να απαντά αποστομωτικά.

Συνθήκες αποσταθεροποίησης με απρόβλεπτες συνέπειες επιχειρεί να δημιουργήσει η Τουρκία στο Αιγαίο, με εμπρηστική ρητορική και απειλές ακόμα και για εισβολή στη χώρα μας.

Οι εικόνες από την μεγάλη αεροναυτική άσκηση «EFES 22» στα τουρκικά παράλια, με το σενάριο να προβλέπει απόβαση σε «μπλε» νησί, συνοδεύτηκαν από το παραλήρημα Ερντογάν και των υπουργών του, που με περίσσιο θράσος ζήτησαν από την Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά του Αρχιπελάγους, διαφορετικά θα έρθουν μια νύχτα και…

Αυτό το «και… » όμως, που περιμένουν οι Τούρκοι δεν θα είναι όπως το υπολογίζουν, με την στρατιωτική ηγεσία να διαμηνύει πως οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πανέτοιμες να απαντήσουν με κάθε τρόπο σε οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια των γειτόνων. Τι σημαίνει αυτό; Δυναμική αντίδραση επί του πεδίου και μάλιστα μαζική.

“Δεν μπορούν να διανοηθούν οι Τούρκοι τι τους περιμένει σε περίπτωση που επιχειρήσουν ακραία επιθετική ενέργεια”, δηλώσεις για την Τουρκία

«Θα δουν την τρομακτική δύναμη πυρός που διαθέτουμε και μάλιστα από τις πρώτες ώρες. Αν νομίζουν ότι θα απειλούν χωρίς να αντιδρούμε ή θα προσπαθήσουν να πατήσουν το πόδι τους σε ελληνικό έδαφος και εμείς θα τους προσφέρουμε λουλούδια, μάλλον θα τους στεναχωρήσουμε». Αυτό τονίζει στο Newsbomb.gr υψηλόβαθμο στέλεχος του ελληνικού «Πενταγώνου», επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει ο παραμικρός φόβος, η παραμικρή αμφιβολία για την ισχύ και τις δυνατότητές μας. «Είμαστε πανέτοιμοι. Με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα θα δώσουμε απαντήσεις, αν χρειαστεί», προσθέτει.

Τα προειδοποιητικά λεκτικά πυρά της τουρκικής ηγεσίας είναι προφανές πως δεν τρομάζουν τη χώρα μας, που αντιδρά με ψυχραιμία, τόσο στο πεδίο όσο και διπλωματικά. Η δημοσιοποίηση των χαρτών που αποκαλύπτουν τον τουρκικό αναθεωρητισμό και η μαζική στη συνέχεια απάντηση από όλα τα κόμματα στις προκλήσεις του τουρκικού καθεστώτος, αποκαλύπτουν πως απέναντι στον εχθρό του γένους φοράμε όλοι την φανέλα της εθνικής Ελλάδος. Με κοινή γραμμή, χωρίς υπερβολές, χωρίς απειλές και ύβρεις στεκόμαστε δυναμικά απέναντι σε αυτούς που απειλούν την κυριαρχία μας. Και είναι αλήθεια ότι όλοι στη χώρα είδαμε με μεγάλη ικανοποίηση τους αρχηγούς των κομμάτων να αντιδρούν στην χθεσινή προκλητική ρητορική του Ταγίπ Ερντογάν και των υπουργών του.

«Κλειδωμένο» το Αιγαίο, στο κόκκινο οι σχέσεις Ελλάδας Τουρκίας

Θα ήταν σίγουρα υπερβολή να πούμε πως στις Ένοπλες Δυνάμεις επικρατεί κατάσταση συναγερμού. Υπάρχει ωστόσο αυξημένη ετοιμότητα σε όλους τους Κλάδους και προετοιμασία για κάθε ενδεχόμενο.

Στη λεωφόρο Μεσογείων οι Επιτελείς αναλύουν καθημερινά τα δεδομένα που διαμορφώνονται και δίνουν συγκεκριμένες οδηγίες για την παρουσία των ελληνικών δυνάμεων από τον Έβρο μέχρι το Καστελλόριζο και την Κρήτη.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το Πολεμικό Ναυτικό έχει απλωθεί σε όλο το μήκος του Αρχιπελάγους, με τις μονάδες επιφανείας και τα υποβρύχια να ελέγχουν όλα τα σημεία ενδιαφέροντος. Η Πολεμική Αεροπορία έχει ενισχύσει τις πολεμικές Μοίρες, με αυξημένες ετοιμότητες, ενώ ο Στρατός Ξηράς είναι πανέτοιμος στα νησιά για άμεση αντίδραση.

Πάντως, στρατιωτικές πηγές επισημαίνουν πως η εμπρηστική ρητορική των γειτόνων προς το παρόν δεν συνοδεύεται και με ανάλογες κινήσεις επί του πεδίου. Μάλιστα, μετά την άσκηση «EFES 22» τα πλοία των Τούρκων μαζεύτηκαν ξανά στους ναυστάθμους, ενώ και κατά τη διάρκεια της άσκησης δεν καταγράφηκε απειλητική ενέργεια εναντίον ελληνικών μονάδων που επιτηρούν κάθε κίνηση στο Αρχιπέλαγος. 

πηγή: newsbomb

Related posts

Πρωτόγνωρες απειλές από Ερντογάν: «Τα όπλα σας δεν σημαίνουν τίποτα – Δεν θα σας σώσουν ούτε Ε.Ε. ούτε ΗΠΑ»

Τη φώναξαν στο σχολείο γιατί η κόρη της χτύπησε έναν συμμαθητή της, η απάντησή της αποστόμωσε τους καθηγητές

«Προς τί η τόση μυστικοπάθεια?»: Η αποστομωτική απάντηση σε follower που ρώτησε την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου γιατί κρατάει κρυφή την εγκυμοσύνη

Κατερίνα Καινούργιου: Η απάντηση της παρουσιάστριας σε σχόλιο για το στήθος της – «Εσύ το πλήρωσες;»

Αποστομωτική απάντηση: Μια 22χρονη ξεφτίλισε εργοδότη που της ζήτησε να δουλέψει για 280 ευρώ

Τι δηλώνουν τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης: Δικά μας φαγητά το κοκορέτσι και το ιμάμ μπαϊλντί, όχι ελληνικά

Μεγάλη πρόκληση από την Τουρκία: Σκληρή απάντηση Αθήνας στο τουρκικό χάρτη με το Αιγαίο και την Κρήτη

Κυριάκος Μητσοτάκης προς Τουρκία: «Δεν ανεχόμαστε καμία αμφισβήτηση της κυριαρχίας μας»

Η πιο ακραία πρόκληση μέχρι σήμερα: Τούρκος πολιτικός άνοιξε τουρκική σημαία μπροστά στη Βουλή των Ελλήνων