Δεν πέθανε από γαστρεντερίτιδα: Ανατροπή με τον θάνατο της γυναίκας στον Βόλο

by Maria Giannoutsou
Δεν πέθανε από γαστρεντερίτιδα: Ανατροπή με τον θάνατο της γυναίκας στον Βόλο

Αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για θάνατο 91χρονης γυναίκας στον Βόλο από γαστρεντερίτιδα, ωστόσο νεότερα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι η αιτία θανάτου ήταν καρδιακή ανακοπή.
Η γυναίκα, καταγόμενη από τον Αλμυρό, προσήλθε στο νοσοκομείο Βόλου με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Παρόλα αυτά, η ιατρική εξέταση έδειξε ότι η 91χρονη έπασχε από καρδιακή ανακοπή, κολπική μαρμαρυγή και βρογχικό άσθμα. Συνεπώς, ο θάνατός της οφείλεται σε σηπτικό σοκ που προκλήθηκε από τα υποκείμενα νοσήματα και όχι από γαστρεντερίτιδα.

Ενημέρωση για κρούσματα γαστρεντερίτιδας στο Βόλο

Στο νοσοκομείο Βόλου έχουν καταγραφεί 34 κρούσματα γαστρεντερίτιδας από τις 27 Μαΐου έως και σήμερα.

Από αυτά, 20 αφορούν παιδιά και 14 ενήλικες.

12 παιδιά και 5 ενήλικες χρειάστηκαν νοσηλεία.

Σήμερα, 8 παιδιά και 3 ενήλικες εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Από τους νοσηλευόμενους ενήλικες, ένας βρίσκεται στη ΜΕΘ λόγω κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης από πτώση, η οποία προκλήθηκε από αδυναμία εξαιτίας της γαστρεντερίτιδας.

Επιπλέον, ένας ενήλικας νοσηλεύεται με εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η κλινική εικόνα των 7 παιδιών που νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική είναι καλή, ενώ η κατάσταση του παιδιού που προσήλθε στις 31 Μαΐου σε σοβαρή κατάσταση έχει βελτιωθεί.

Μαγνησία: Καθαρό από σαλμονέλα το νερό – «Δεξαμενή, αγωγός και δίκτυο δεν κινδυνεύουν από τίποτα αν γίνουν όσα πρέπει να γίνουν»
Στα 100 τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας. Πώς μολύνθηκε το νερό στον Ριζόμυλο και στο Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας. Τι αποκαλύπτει το «Tlive» και ο άνθρωπος που έχει κατασκευάσει τη δεξαμενή.

Προτεινόμενα