«Δεν θέλω να εμβολιαστώ» – Αμετανόητοι νέοι που αρρώστησαν στην Ίο λένε απίστευτες δικαιολογίες

Ανεμβολίαστοι: Αρρώστησαν στην Ίο και αμετανόητοι, δικαιολογούνται

Ανεμβολίαστοι: Αρρώστησαν στην Ίο και αμετανόητοι, δικαιολογούνται

Ανεμβολίαστοι: Πρωτοφανής η ανευθυνότητα ορισμένων ανεμβολίαστων νέων, που βρέθηκαν στο ξακουστό νησί της Ίου για ένα μεγάλο πάρτι. Προς το παρόν, έχουν παρατηρηθεί ιδιαίτερα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού και θεωρείται ότι το εν λόγω πάρτυ, ήταν η αιτία.

Το βράδυ της Τετάρτης στο λιμάνι της Ραφήνας σήμανε συναγερμός, αφού επέστρεφε πλοίο που προερχόταν από την Ίο. Με το συγκεκριμένο καράβι ταξίδεψαν πάνω από 70 άτομα πολύ νεαρής ηλικίας, ύποπτα κρούσματα, που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πάρτι. Τα συγκεκριμένα άτομα, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, συμμετείχαν και σε άλλα πάρτι στην Αθήνα και έφεραν τον ιό από την πρωτεύουσα.

Ανεμβολίαστοι: Αρρώστησαν στην Ίο και αμετανόητοι, δικαιολογούνται

Δύο από τους ανεμβολίαστους νεαρούς μίλησαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega»

Ένας από τους δύο νεαρούς σημείωσε: «Είμαστε σε καραντίνα μετά το ταξίδι στην Ίο. Είχαμε πάει έξι μέρες. Όταν γυρίσαμε την Τρίτη μάθαμε το πρώτο κρούσμα από self-test ενός παιδιού που έκανε από μόνος του. Πριν μπούμε στο καράβι της επιστροφής είχαμε κάνει και ένα self-test, αλλά είχε βγει αρνητικό»

«Δεν είχαμε πάει σε πάρτι στην Αθήνα πριν φύγουμε, όμως άλλα παιδιά είχαν πάει. Στην Ίο οι άνθρωποι μας έλεγαν να κρατάμε αποστάσεις και να φοράμε μάσκες. Ο καθένας έχει τη δική του ευθύνη, αν θέλει να πάει να ξεσαλώσει. Μάθαμε ότι στην Ίο είναι σχεδόν όλοι εμβολιασμένοι. Μας έλεγαν συνέχεια να κρατάμε αποστάσεις, να μη συνωστιζόμαστε».

Όπως εξήγησε ο νεαρός, τώρα είναι κλεισμένος σε ένα δωμάτιο, χωρίς να έχει επαφή με τους γονείς του και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του.

Ο δεύτερος νεαρός τόνισε ότι: «Κάθε μέρα σε διαφορετικό πάρτι ήμασταν. Για αυτό πήγαμε, για να περάσουμε καλά. Ήταν πάρα πολύ ωραία. Αν γνωρίζαμε ότι θα κολλούσαμε, αλλά θα το περνούσαμε μόνο εμείς, θα το ξανακάναμε όλοι».

Όπως ξεκαθάρισε, παρά και το τελευταίο περιστατικό που του προκάλεσε ανησυχία, δεν έχει σκοπό να εμβολιαστεί.

«Στον χαβαλέ το έχουμε πάρει. Έχουμε καταλάβει ότι είναι σημαντικό αυτό που έγινε τώρα και έχουμε κλειστεί μέσα. Δεν έχω σκοπό να κάνω το εμβόλιο. Όσοι δεν έχουμε εμβολιαστεί δε θα επηρεάσουν την απόφασή μας τα 150 ευρώ. Δε θεωρώ ότι κινδυνεύω εγώ και οι συνομήλικοί μου», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα