Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους: Ο Γολγοθάς ενός καρκινοπαθή – Περιμένει 3 μήνες για χειρουργείο

Καρκινοπαθής: Η πραγματική εικόνα του ΕΣΥ και η απάντηση του Πλεύρη

Η καταγγελία του κ. Σαρασλανίδη στον ΑΝΤ1 που είναι καρκινοπαθής και περιμένει να χειρουργηθεί προκαλεί οργή. Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης απάντησε και τόνισε πως θα εξετάσει το συγκεκριμένο περιστατικό ενώ δεν πιστεύει πως λειτουργούν έτσι οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία.

Μάλιστα, ο κ. Σαρασλανίδης περιέγραψε έναν διάλογο που είχε με τον γιατρό.

«Πριν τρεις μήνες, διαγνώστηκα με καρκίνο του προστάτη σε προχωρημένο στάδιο. Πήγα στο “Αττικόν” και μου είπε ο γιατρός ότι έπρεπε να κάνω κάποιες εξετάσεις γιατί έχω κάνει και τρία bypass κι έχω πρόβλημα και στα πνευμόνια, για να μπορέσω να κάνω το χειρουργείο. Οι γιατροί μου έδωσαν έγκριση για να κάνω το χειρουργείο και ξαφνικά όταν πήγα στον γιατρό μου λέει “δεν μπορώ να σου κάνω το χειρουργείο, διότι δεν μου δίνουν αίθουσα”. Του λέω “και τι θα κάνω γιατρέ μου;”. “Τι να σου πω; Υπάρχουν και οι ιδιώτες” μου απαντάει. Τον ρωτάω “και πόσο θα μου στοιχίσει;” και η απάντησή του ήταν “8.000 ευρώ”. Εγώ του είπα “Και πού θα τα βρω εγώ γιατρέ τα 8.000 ευρώ;”» περιέγραψε.

Ερωτηθείς για το πόσο καιρό είναι σε αναμονή, απάντησε: «Τρεις μήνες. Και δεν ξέρω, αύριο, μεθαύριο, τι θα γίνει, διότι ο καρκίνος είναι μεταστατικός». «Όχι, τίποτα. Με έχουν στο περίμενε, χωρίς να λένε τίποτα» πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο:

Η απάντηση του Πλεύρη στη καταγγελία του καρκινοπαθή, κ. Σαρασλανίδη

Από την πλευρά του, ο Θάνος Πλεύρης σχολίασε όσα κατήγγειλε ο πολίτης.

«Με προβληματίζει αυτό που άκουσα. Δεν υπάρχει επείγον περιστατικό να μην μπαίνει στους χρόνους που μπαίνει, αλλά εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται γιατρός του δημοσίου να συζητάει με ασθενή και να λέει “υπάρχει και ιδιώτης και πόσο στοιχίζει”. Εγώ θα ζητήσω, εκτός αέρα, να έχω όλο το περιστατικό για να εξετάσουμε αν η αναμονή του κυρίου είναι αναμονή, η οποία οφείλεται σε δυσλειτουργία του συστήματος ή είναι άλλης φύσεως αναμονή. Μιλάω με ξεκάθαρο τρόπο».

«Να δούμε τα έκτακτα περιστατικά και ποια μπαίνουν… Ξέρουμε τι γίνεται και με την ηλεκτρονική λίστα χειρουργείων που κάνουμε θέλουμε να το παρακολουθήσουμε. Αυτός ο διάλογος μεταξύ γιατρού και ασθενή δεν μου αρέσει καθόλου. Αν οι γιατροί που είναι εδώ, και ανήκουν στο ΕΣΥ, τους αρέσει διάλογος γιατρού που λέει πόσο στοιχίζει ο ιδιώτης γιατρός να το πουν» πρόσθεσε.

Related posts

Δεν το πήρε χαμπάρι κανείς αυτό που έγινε σήμερα με την τραγωδία των Τεμπών

Μακάβριο εύρημα στη Θάσο πριν λίγο

Ήρθε το τέλος των Πανελλαδικών; Το κίνημα «δεν δίνω πανελλήνιες» φουντώνει