“Δεν το λέει κανείς στην τηλεόραση”: Η εκτίμηση-έκπληξη του έμπειρου καθηγητή Γουργουλιάνη για το τέλος της πανδημίας στην Ελλάδα

Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης: Απαντά στο αν θα χρειαστεί και τέταρτη δόση

Μέσα στα δυσοίωνα σενάρια για την νέα μετάλλαξη, αλλά και το γεγονός πως τα κρούσματα έχουν εκτοξευθεί σε νούμερο που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε… έχουν αρχίσει να γίνονται και κάποιες συζητήσεις για ”τέλος της πανδημίας”, ή έστω για εξασθένιση του ιού… ωστόσο ποιος μας εγγυάται πως δεν θα υπάρξει άλλη μετάλλαξη;

Πιο αναλυτικά για την πανδημία του κορωνοϊού και την επικινδυνότητα με μετάλλαξης Ομικρον μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του πανεπιστημίου Λάρισας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης.

Για την επικράτηση της Ομικρον στην Ελλάδα ο κ. Γουργουλιάνης είπε πως «μια μεταδοτική μετάλλαξη αντικαθιστά πολύ γρήγορα μια λιγότερο μεταδοτική μετάλλαξη. Επομένως πολύ γρήγορα θα είναι περισσότερες οι μολύνσεις από την Όμικρον, παρά από τη Δέλτα». «Κάπως έτσι βλέπουμε το τέλος μιας πανδημίας, δεν ανακοινώνεται από την τηλεόραση, αλλά βλέπουμε να εκφυλίζεται η πανδημία, να έχει λιγότερους θανάτους και λιγότερες νοσηλείες» συμπλήρωσε ο Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κωνσταντίνου Γουργουλιάνη για την πανδημία

«Έχουμε αυτή την εκθετική αύξηση στην πατρίδα μας από τις 24 Δεκεμβρίου, άρα μόλις μια εβδομάδα. Αλλά η εικόνα που έχουμε είναι ότι αυξάνονται οι εισαγωγές στο νοσοκομείο, αλλά όχι με βαριά νόσηση» εξήγησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του πανεπιστημίου Λάρισας για την κλινική εικόνα των κρουσμάτων, υπογραμμίζοντας ότι όσοι πολίτες είναι εμβολιασμένοι και με τις τρεις δόσεις του εμβολίου είναι πλήρως προστατευμένοι και από τη μετάλλαξη Όμικρον.

«Επειδή είμαι γιατρός της πρώτης γραμμής, θα έλεγα ότι αυτοί οι 160.000 πολίτες άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι θα πρέπει να κάνουν άμεσα το εμβόλιο, γιατί κολλήσουν θα έχουν μεγάλες πιθανότητες να μπουν στο νοσοκομείο» κατέληξε ο κ. Γουργουλιάνης, υποστηρίζοντας ότι από τη μετάλλαξη Όμικρον θα φορτωθούν τα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων, όχι όμως και οι εισαγωγές για νοσηλείες. Τέλος, υπογράμμισε ότι αν συνεχιστεί η μετάλλαξη Όμικρον, που εκδηλώνεται με πιο ήπια χαρακτηριστικά, τότε ίσως να μην χρειαστεί τέταρτη δόση εμβολιασμού.

«Αν επιβεβαιωθεί το επόμενο δεκαήμερο ότι είναι μια ήπια μετάλλαξη, που προκαλεί ήπια νόσο, τότε δεν θα χρειαστεί τέταρτη δόση εμβολιασμού» συμπλήρωσε ο κ. Γουργουλιάνης.

Related posts

Κίνδυνος lοng cοvid ακόμη κι 6 μήνες μετά για τους πλήρως εμβολιασμένους

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Όλοι αυτοί που με βρίζουν είναι αγράμματοι και ανορθόγραφοι»

Τι αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για την ευλογία των πιθήκων – Ποιοι θα εμβολιαστούν

Τα συμπτώματα της Ευλογιάς των Πιθήκων, του επικίνδυνου ιού που θα δούμε σύντομα και στην Ελλάδα

Μέτρα πανδημίας: Τέλος οι μάσκες από 1η Ιουνίου – Πότε επιστρέφουν, ποιοι χώροι εξαιρούνται

Πανδημία: Προειδοποίηση για νέο κύμα μετάλλαξης Δέλτα μέσα στο καλοκαίρι που δεν την «πιάνουν» τα τεστ

Η κόρης της Ροζίτας Σώκου βγήκε από το νοσοκομείο μετά από πέντε μήνες νοσηλείας λόγω κορωνοϊού

Εργαζόμενοι από ξενοδοχεία και εστιατόρια έφυγαν για δουλειά σε οικοδομές

Για να μην την πατήσετε: Σε 4 ημέρες όλα αλλάζουν σε εστίαση, λιανεμπόριο, διασκέδαση – Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την άρση μέτρων