Διάγγελμα Μητσοτάκη τις επόμενες ώρες: Ανακοινώσεις την Πέμπτη για τα νέα μέτρα και το πως θα δοθεί η επιδότηση στα καύσιμα

by Τόνια Τζαφέρη

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Τι αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Νέο διάγγελμα αναμένεται αύριο Πέμπτη από τον πρωθυπουργό της χώρας, ο οποίος θα αναφερθεί στις αυξήσεις των τιμών, στα καύσιμα αλλά και στην οικονομική ενίσχυση που θα διατεθεί.

Από ώρα σε ώρα σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μήνυμά του στον ελληνικό λαό θα μιλήσει για τις πρόσθετες παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την ανακούφιση των ευάλωτων πολιτών ενώ αύριο θα ανακοινωθεί το πακέτο των μέτρων στήριξης κατά της ακρίβειας, που θα περιλαμβάνει επιπλέον των επιδοτήσεων στα τιμολόγια σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο, το έκτακτο επίδομα για τα ευάλωτα νοικοκυριά, αλλά και μέτρο της μερικής κάλυψης του κόστους των υγρών καυσίμων.

Διάγγελμα Μητσοτάκη τις επόμενες ώρες: Ανακοινώσεις την Πέμπτη για τα νέα μέτρα και το πως θα δοθεί η επιδότηση στα καύσιμα

Μέσω ειδικής πλατφόρμα η οποία ήδη δημιουργείται και θα είναι έτοιμη μόλις γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις, θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι το επίδομα βενζίνης, ένα ειδικό κουπόνι καυσίμων που θα προβλέπει με επιδότηση ανά λίτρο. Παράλληλα, αποκαλύψεις σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για την στήριξη των πολιτών απέναντι στο κύμα ακρίβειας έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Λίγο πριν την ανακοίνωση διαγγέλματος του Μητσοτάκη η κυβέρνηση

Όπως αποκάλυψε ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα είναι το μέσο, απ’ όπου οι δικαιούχοι θα καταχωρούν τα έξοδα καυσίμων ώστε να λάβουν το σχετικό επίδομα.

Όπως σημείωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 γίνονται οι τελικές εργασίες για την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπου θα καταχωρίζονται τα δεδομένα αγοράς των καυσίμων από δικαιούχους, ώστε να προκύπτει το ύψος της επιδότησης, χωρίς να αποκαλύπτει άλλες λεπτομέρειες, δεδομένου ότι αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από τους αρμόδιους υπουργούς, το πιθανότερο το πρωί της Πέμπτης.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο Νίκος Παπαγεωργίου, Πρόεδρος Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, είπε πως η επιδότηση «πρέπει να γίνει οριζόντια και όλοι οι συμπολίτες μας να έχουν επιδότηση με την μορφή ενός voucher. Είναι λάθος η άποψη ότι άνθρωποι που έχουν ένα εισόδημα πχ. 1000 ευρώ τον μήνα δεν πλήττονται και μπορούν να βάζουν βενζίνη άμεσα».

Περισσότερες πληροφορίες για το διάγγελμα Μητσοτάκη και τα επιδόματα

Διάγγελμα Μητσοτάκη τις επόμενες ώρες: Ανακοινώσεις την Πέμπτη για τα νέα μέτρα και το πως θα δοθεί η επιδότηση στα καύσιμα

«Εμείς από το 2013 είμαστε έτοιμοι με το σύστημα εισροών – εκροών. Κάθε απόδειξη που παίρνει ο καταναλωτής έχει έναν μοναδικό αριθμό. Ο καταναλωτής θα μπορεί να ανεβάσει αυτόν τον αριθμό στην πλατφόρμα και να γίνει η διασταύρωση και να του επιστραφούν χρήματα μέσω κάποιας εκκαθάρισης», προσέθεσε, σχετικά με το πώς μπορεί να γίνεται η σχετική διαδικασία.

Η παρέμβαση στα καύσιμα καύσιμα, ώστε να ενισχυθούν ευάλωτοι πολίτες και ως φαίνεται και η μεσαία τάξη, είναι ο τρίτος πυλώνας του κυβερνητικού πακέτου. Όπως έχει απoκαλύψει το Reader, σύμφωνα με πληροφορίες το «κουπόνι» θα αφορά σε κρατική επιδότηση με περίπου 15 – 20 λεπτά ανά λίτρο βενζίνης (το ακριβές ύψος παραμένει ασαφές).

Πρακτικά, δηλαδή, οι δικαιούχοι θα πληρώνουν κανονικά στο πρατήριο, αλλά θα λαμβάνουν πίσω μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας το ποσό που θα αναλογεί στην επιδότηση του κράτους, ώστε στην ουσία να πληρώνουν φθηνότερα από την αναγραφόμενη τιμή στην αντλία.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν