Διάσωση χελώνας στη Ρόδο: Δύτης έσωσε εγκλωβισμένη χελώνα κάνοντας της τεχνητή αναπνοή

Διάσωση χελώνας στη Ρόδο: Η χελώνα σώθηκε χάρη στην άμεση παρέμβαση του δύτη

Μια χελώνα που εγκωβίστηκε σε σχοινιά, εντοπίστηκε στην παραλία Γεννάδι της Ρόδου. Η άτυχη χελώνα σώθηκε χάρη στην άμεση παρέμβαση του έμπειρου δύτη, Γιώργου Μακρύλλου.

Αρχικά, πραγματοποίησε κατάδυση για να της κόψει τα σχοινιά που ήταν μπλεγμένη, ενώ στη συνέχεια τη μετέφερε στη στεριά, προκειμένου να της δώσει το φιλί της ζωής.

Όπως αναφέρει με ανάρτησή του στο Facebook, ο κοινοτάρχης Γενναδίου, Σταύρος Ακκούρης, τη χελώνα περιποιήθηκαν λουόμενοι που βρίσκονταν στην παραλία, αλλά και πολλοί άλλοι.

Στιγμιότυπα από την διάσωση της χελώνας στη Ρόδο

Η διάσωση της χελώνας διήρκησε περίπου τέσσερις ώρες. Ύστερα έφυγε κολυμπώντας ελεύθερη στη θάλασσα.

Ολόκληρη η ανάρτησή του

”Η διάσωση της χελώνας που βρέθηκε μπλεγμένη με σχοινιά σε σίδερα στον πυθμένα της θάλασσας στην παραλία του Γενναδίου. Καλέσαμε τον Γιώργο τον Μακρυλλο, έναν έμπειρο δύτη και η επιχείρηση διάσωσης της χελώνας ξεκίνησε. Πραγματοποίησε κατάδυση κόβοντας τα σχοινιά, φέρνοντας την χελώνα στην στεριά επιχειρώντας τον όρο της τεχνίτης αναπνοής

Στην περιποίηση της χελώνας μπροστά στο κύμα ήταν: ο Αντώνης ο Βενετσανος, η Τσαμπικα Διακοστεργο,υ η Φωτεινή Μακρυλλου, ο Παύλος παπασαββας του Βασίλη, κ πολλά παιδιά και διάφοροι λουομένοι μετά από 4 ώρες επιμονής η χελώνας μας μας “αποχαιρέτησε”. Την είδαμε να κολυμπά στα γαλανά νερά της θάλασσα του Γενναδιου”.

Related posts

Αuτά είναι τα μολuσμένα ζυμαρικά που ανακαλούνται από γνωστή αλυσίδα σουπερμάρκετ στην Ελλάδα

Φpiκη σε σχολική εκδρομή στην Ημαθία

Παvıκός σε κnδεία: Η νεκpή άνοıξε τα μάτια και άρχıσε να αναπνέει, τnν πήγαν με το φέpετρο στο Νοσοκομεiο