Διεθνείς αφίξεις: Πάνω από 1 εκατομμύριο οι αφίξεις στο Νότιο Αιγαίο

Διεθνείς αφίξεις: Πέραν των προσδοκιών οι αφίξεις ταξιδιωτών αγγίζουν το 1 εκατομμύριο

Διεθνείς αφίξεις: Μόνο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου οι διεθνείς αφίξεις στα διεθνή αεροδρόμια του Νότιου Αιγαίου άγγιξαν τις 130.614. Παρά τον μειωμένο τουρισμό φέτος σε αντίθεση με άλλες χρονιές, οι διεθνείς αφίξεις στο Νότιο Αιγαίο καλά κραττούν. Οι αφίξεις αλλοδαπών τουριστών προς τα νησιά της Ρόδου, της Κω και των Κυκλάδων, ανταγωνίζονται την υπόλοιπη Μεσόγειο.

Χαρακτηριστικά, στη Ρόδο, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, αφίχθησαν περισσότεροι επισκέπτες ακόμη και από την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου. Συγκεκριμένα στις 10 Οκτωβρίου 2020 αφίχθησαν 11.667 επισκέπτες μέσω 70 πτήσεων έναντι 11.351 επισκεπτών μέσω 79 πτήσεων στις 15 Αυγούστου 2020.

Σύμφωνα με στοιχεία της Fraport για τα διεθνή αεροδρόμια της Ρόδου, της Κω, της Σαντορίνης και της Μυκόνου κατά το πρώτο 15ήμερο του τέταρτου μήνα από το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, πραγματοποιήθηκαν 869 πτήσεις μέσω των οποίων έφθασαν 130.614 αλλοδαποί τουρίστες.

Διεθνείς αφίξεις: Πάνω από 1 εκατομμύριο τουρίστες στο Νότιο Αιγαίο

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία των διεθνών αφίξεων στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου

Στη Ρόδο αφίχθησαν 74.031 αλλοδαποί τουρίστες μέσω 478 πτήσεων.

Στην Κω αφίχθησαν 40.271 αλλοδαποί τουρίστες μέσω 254 πτήσεων.

Στη Μύκονο αφίχθησαν 4.920 αλλοδαποί τουρίστες μέσω 46 πτήσεων.

Στη Σαντορίνη αφίχθησαν 11.392 αλλοδαποί τουρίστες μέσω 91 πτήσεων.

Αυτό μας δίνει το σύνολο των 130.614 αλλοδαπών τουριστών μέσω 869 πτήσεων από την 1η -15η Οκτωβρίου.

Από την 1 η Ιουλίου ως την 15 η Οκτώβρη οι διεθνείς αφίξεις στο Νότιο Αιγαίο έφθασαν το 1.098.609 ενώ οι προορισμοί της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων σύμφωνα με τις ενδείξεις των επαγγελματιών του τουρισμού, αναμένεται να συνεχίσουν να διαγράφουν μια αξιόλογη πορεία και κατά το δεύτερο μισό του Οκτωβρίου.

Όσον αφορά στη χώρα προέλευσης των τουριστών που επιλέγουν τους προορισμούς του Νοτίου Αιγαίου σύμφωνα με τα στοιχεία της Fraport για τον μήνα Σεπτέμβριο, προκύπτουν κατά αύξουσα σειρά οι εξής εθνικότητες: Γερμανοί, Βρετανοί και Πολωνοί επιλέγουν τη Ρόδο και την Κω και αντιστοίχως Βρετανοί, Γερμανοί και Γάλλοι, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη.

Ειδήσεις: Διαρκής ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον κόσμο.
Διαβάστε στο i-diakopes.gr συνεχές ρεπορτάζ και τα σημαντικότερα νέα του πλανήτη για να είστε πάντα ενημερωμένοι όπου και να βρίσκεστε.
Ότι είδηση σας ενδιαφέρει καθημερινά, θα την βρείτε εδώ, με συνεχή ανανέωση των νέων στην ιστοσελίδα μας.
Έκτακτη επικαιρότητα και όλες οι εξελίξεις που σας ενδιαφέρουν με ειδήσεις live.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα