Δηλώσεις «βόμβα» του Γιάννη Βαρουφάκη: «Δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης της στρατιωτικής θητείας»

Δηλώσεις «βόμβα» του Γιάννη Βαρουφάκη: «Δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης της στρατιωτικής θητείας»

Γιάνης Βαρουφάκης: Μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη και κατάργηση της στρατιωτικής θητείας

Γιάνης Βαρουφάκης: Δηλώσεις «Βόμβα» από τον πρώην Υπουργό Οικονομικών με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και νυν αρχηγός του κόμματος ΜέΡΑ 25. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βαρουφάκης κατά την συζήτηση με τους πολίτες που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου τάχθηκε υπέρ της θεσμοθέτησης του βασικού εισοδήματος που θα εγγυάται η ΕΚΤ και όχι οι φορολογούμενοι. Τάχθηκε επίσης υπέρ του απόλυτου διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας, αλλά μίλησε και για την στρατιωτική θητεία και υποστήριξε τις μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη.

Δηλώσεις «βόμβα» του Γιάννη Βαρουφάκη: «Δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης της στρατιωτικής θητείας»

Οι δηλώσεις «βόμβα» του Γιάνη Βαρουφάκη

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος για θητεία. Το ΜέΡΑ25 και μάλιστα μετά από εσωτερικό δημοψήφισμα αποφασίσαμε προεκλογικά ότι η πολιτική μας θα είναι η άμεση κατάργηση της θητείας. Ο λόγος είναι ότι η θητεία μειώνει την αμυντική θωράκιση της χώρας, δεν την αυξάνει. Σφάλουμε να νομίζουμε ότι επειδή πηγαίνουν χιλιάδες παιδιά στα στρατόπεδα και κατατάσσονται και δήθεν εκπαιδεύονται -που δεν εκπαιδεύονται- ότι αυτό αυξάνει την αμυντική ικανότητα της χώρας.

Γιατί; Έχεις ανθρώπους που είναι επαγγελματίες. Έχουν πάει στη Σχολή Ευελπίδων, οι αξιωματικοί που αναγκάζονται και παίζουν το ρόλο του παιδονόμου για μήνες και χρόνια σε διάφορα στρατόπεδα. Έτσι κι αλλιώς, ο πόλεμος σήμερα -αν γίνει- δεν θα γίνει όπως γινόταν στην εποχή της Μικρασιατικής καταστροφής ή έστω και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αν γίνει πόλεμος σήμερα, εσύ κι εγώ μπορεί να μην τον καταλάβουμε. Θα έχει γίνει και θα έχει λήξει.

Γιατί θα γίνει αστραπιαία! Θα γίνει από την Αεροπορία, ίσως και από τις ειδικές δυνάμεις. Μπορεί και με κάποιο υποβρύχιο. Αδιαμφισβήτητα, μέσα σε μερικές ώρες θα έχει τελειώσει ένας πόλεμος με την Τουρκία. Δεν πρόκειται να γίνει σύγκρουση στρατών όπως γινόταν στις στέπες της Σιβηρίας τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Προτεινόμενα