Δήλωση Κούβελα: «Λάθος ο εμβολιασμός των παιδιών, αυξάνουμε τον κίνδυνο θρομβώσεων»

by Τόνια Τζαφέρη

Δημήτρης Κούβελας: Προβαίνει σε νέες δηλώσεις για τον εμβολιασμό κατά του Covid-19.

Δημήτρης Κούβελας: Αίσθηση έχει προκαλέσει ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, τόσο με τις δηλώσεις του. Όσο και στις συνεντεύξεις που βρίσκεται καλεσμένος και αναφέρεται στο ζήτημα των εμβολιασμών.

Σοβαρές ενστάσεις εξέφρασε ο καθηγητής για τον εμβολιασμό των παιδιών αναφέροντας οτι τα παιδιά δεν κινδυνεύουν από το να νοσήσουν σοβαρά με covid. Αλλά αντίθετα τους αυξάνουμε τον κίνδυνο θρομβώσεων που θα δημιουργήσει πρόβλημα στην υπόλοιπη ζωή τους.

 «Τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν έχουν κατασκευαστεί για να μην κολλάς και να μην μεταδίδεις. Αυτός που εμβολιάζεται δεν προστατεύεται από την μόλυνση, αλλά από την κακή μόλυνση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί ο εμβολιασμένος να μεταδώσει τον ιό. Μεταδίδει, αλλά ίσως λιγότερο, όπως λέμε και για τα παιδιά ότι μεταδίδουν λιγότερο τον ιό».

Δημήτρης Κούβελας: Προβαίνει σε νέες δηλώσεις για τον εμβολιασμό κατά του Covid-19.

«Τη μεγαλύτερη ανάγκη για εμβολιασμό την έχουν τα άτομα που είναι γύρω στα 80 έτη, αυτοί που είναι ευπαθείς. Είναι οι άνθρωποι που είναι πάνω από 70 ετών, βάζουμε πάνω από 60 ετών και αν έχουν και θέματα όπως η παχυσαρκία» πρόσθεσε, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1.

«Ο κορονοϊός έχει πολύ χαμηλή θνητότητα στα παιδιά. Αν μου ζητούσαν να κάνω πρόγραμμα εμβολιασμού, δεν θα το σταματούσα. Θα το ενίσχυα, αλλά στις κατηγορίες εκείνων που το χρειάζονται» σημείωσε, τονίζοντας «η παχυσαρκία είναι μια από τις καταστάσεις που μας αλλάζουν πολύ την εικόνα που έχουμε για την νόσο», είπε ο Δημήτρης Κούβελας

«Λανθασμένα», σημείωσε, «το πρόγραμμα εμβολιασμού απευθύνεται στα παιδιά για να χτιστεί τείχος ανοσίας. Τα παιδιά δεν κινδυνεύουν, αλλά αντίθετα τους αυξάνουμε τον κίνδυνο θρομβώσεων που θα δημιουργήσει πρόβλημα στην υπόλοιπη ζωή τους».

Η συνέχεια των δηλώσεων του Δημήτρη Κούβελα

Ο Δημήτρης Κούβελαςτονίζει ότι δεν γνωρίζουμε πόση ανοσία μάς αφήνουν τα εμβόλια. «Μας είπαν 6 με 9 μήνες. Ο πατέρας μου είναι 91 ετών και εμβολιάστηκε τον Γενάρη. Τον Ιούνιο είναι ακάλυπτος; Θα πρέπει να τον εμβολιάσω ξανά τον Σεπτέμβριο; Θα πρέπει να κάνουμε μια έρευνα, μια χημική έρευνα αντισωμάτων για να δούμε τα αποτελέσματα».

Πολλοί είναι αυτοί που τον έχουν χαρακτηρίσει αρνητή του εμβολίου. «Εγώ έχω εμβολιαστεί, έχω εμβολιάσει τον πατέρα μου, έχουν εμβολιαστεί όλοι οι φίλοι μου που έχουν μια σωματική διάπλαση συγκεκριμένη».

Ο Δημήτρης Κούβελας εξέφρασε την άποψη ότι «ο ανεμβολίαστος πείθεται από τον γιατρό του». «Δεν θα ακούσει κανένας έναν δημοσιογράφο στην τηλεόραση. Αυτό δεν έγινε καθόλου. Ο πολίτης βλέπει τον γιατρό του πολύ συχνά. Αν του πει “θα πάρεις αυτό το χάπι για την πίεση και θα κάνεις και το εμβόλιο”, τότε θα το κάνει. Αλλά δεν δόθηκε βάση, από καμία κυβέρνηση στην Ελλάδα, από κανένα κόμμα, η πρωτοβάθμια υγεία».

Τέλος, για τα νέα μέτρα στην εστίαση, ο Δημήτρης Κούβελας είπε ότι διαφωνεί κάθετα. «Δεν γίνεται να κάνουμε διακρίσεις ανάμεσα σε ανθρώπους. Δεν τηρούνται τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας. Έβαζε ο γιος μου μια φόρμα και έλεγε πάω για τζόκινγκ. Που ξέρω που πήγαινε και με ποιους ερχόταν σε επαφή; Αν θέλαμε να απαγορεύσουμε την κυκλοφορία, θα έπρεπε να κλείσουμε το Μετρό. Δεν μπορούμε να παίρνουμε μέτρα χωρίς να κάνουμε προσέγγιση με βάση τον άνθρωπο».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα