Δημήτρης Καραϊβάζ: «Ένα τελευταίο δώρο στον πατέρα μου»

“Είμαι ο Δημήτρης Καραϊβάζ, γιος το δολοφονημένου δημοσιογράφου Γεωργίου Καραϊβάζ”

Ασύλληπτοι παραμένουν οι δολοφόνοι του δημοσιογράφου, ο οποίος πυροβολήθηκε έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, όπου άφησε και την τελευταία του πνοή. Επτά μήνες μετά την συγκλονιστική δολοφονία, ο γιος του σπάει για πρώτη φορά την σιωπή του.

Πιο αναλυτικά ο γιος του δημοσιογράφου, ο Δημήτρης Καραϊβάζ, έγραψε ένα κείμενο επιστολή και ζήτησε να δημοσιοποιηθεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Είμαι ο Δημήτρης Καραϊβάζ, γιος το δολοφονημένου δημοσιογράφου Γεωργίου Καραϊβάζ. Το τελευταίο δώρο, που θα κάνω στον πατέρα μου, είναι να εκθέσω τους δολοφόνους του. Οι δολοφόνοι του πατέρα μου δεν ήταν δύο άνδρες καβάλα σε ένα μηχανάκι, ούτε ένας ιθύνων νους, που έδινε εντολές. Ο πατέρας μου είχε ξαναβρεθεί στο στόχαστρο εκτελεστών, καθώς ήταν επικηρυγμένος και από τη 17 Νοέμβρη και από όμοιες με αυτή οργανώσεις.

»Ακόμη και με τη σύλληψη των δολοφόνων και των ηθικών αυτουργών η μακροσκοπική κατανομή της κοινωνίας μας δεν θα αλλάξει, αφού αυτοί θα αντικατασταθούν από ομοϊδεάτες τους.

»Η δολοφονία του πατέρα μου δεν ήταν επίθεση σε ένα πρόσωπο, αλλά σε μία ιδέα, αυτή της δικαιοσύνης και της αλήθειας, αυτή της ελπίδας και της ελευθερίας. Έτσι λοιπόν και ο ψυχρός εκτελεστής δεν έχει υλική υπόσταση, αλλά είναι απόρροια συστημικών προβλημάτων, που ταλανίζουν τη χώρα και τον κόσμο μας. Είναι απόρροια του φόβου και του μένους, που προκαλούνται από τη φτώχεια και τη βία, που ασκούμε ο ένας στον άλλον.

»Η σύλληψη των δολοφόνων του πατέρα μου, εάν δεν αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα, δεν θα είναι παρά μια πύρρειος νίκη.

»Αυτή την αντιμετώπιση, λοιπόν, δεν την οφείλετε στον Γιώργο Καραϊβάζ ούτε και στον γιο του. Την οφείλετε στους εαυτούς σας, στα παιδιά σας και τους συνανθρώπους σας και όσον αφορά στους έξυπνους ρεαλιστές, γνωστούς και ως κυνικούς, ήρθε η ώρα να πετάξετε τα προσωπεία και να αποδεχτείτε την πραγματική φύση σας: αυτή του δειλού κονφορμιστή.

»Εάν είναι να σας μείνει κάτι, λοιπόν, από τη δολοφονία του πατέρα μου, να σας μείνει ότι η αισιοδοξία και η προσπάθεια για αλλαγή δεν είναι χαρακτηριστικό του μωρού, αλλά του θαρραλέου και ότι με τον θάνατό του άνοιξε το Κουτί της Πανδώρας. Και όλοι ξέρουμε τι έχει μείνει μέσα του».

Related posts

Εύη Φραγκάκη: Ο γάμος, το διαζύγιο, το άγχος να μεγαλώσει μόνη το παιδί της και η σοβαρή περιπέτεια υγείας

Δύσκολες ώρες για τη Μάρα Ζαχαρέα: Η τραγική απώλεια που «τσάκισε» τη δημοσιογράφο

«Τώρα έρχονται τα δύσκολα»: Δύσκολες στιγμές για τη Ντόρα Κουτροκόη με πρόβλημα υγείας και επέμβαση

Χρήστος Ζαμπούνης: Ο τέως βασιλιάς θα έπρεπε να ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους

«Δεν νιώθω καλά αυτή τη στιγμή»: Ρεπόρτερ έχασε τα λόγια της και άρχισε να παραπατάει σε ζωντανή σύνδεση

Καλημέρα Ελλάδα: Ο Γιώργος Παπαδάκης ξανά εκτός εκπομπής και το μήνυμα που τον έκανε έξαλλο

Θα ήταν περήφανη η Μαλβίνα Κάραλη: Αυτός είναι ο «άγνωστος» γιος της δημοσιογράφου, Μίνωας

Κατάθεση ψυχής από την Έλενα Ακρίτα: «Δεν το ξεπέρασα. Έκανα ψυχοθεραπεία με φάρμακα και παλεύω μέρα με την μέρα»

Αποκάλυψη από πρώην αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.: «Θέμα χρόνου να βρεθούν οι δολοφόνοι του Καραϊβάζ»