Δημοτικά σχολεία κλειστά: Από τη Δευτέρα κλείνουν τα δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα

by i-diakopes.gr

Δημοτικά σχολεία κλειστά: Κλειστά θα παραμείνουν και τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί

Δημοτικά σχολεία κλειστά: Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες. Έχει ήδη κλειδώσει η απόφαση για να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί όλης της χώρας. Τις σχετικές ανακοινώσεις θα κάνει η ίδια η Υπουργός Υγείας, κ. Νίκη Κεραμέως, στις 6 το απόγευμα σήμερα.

Η απόφαση για το κλείσιμο θα τεθεί σε ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου. Ο λόγος που ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση είναι ώστε να μειωθεί η κινητικότητα των γονέων.

Δημοτικά σχολεία κλειστά: Κλείνουν σε όλη τη χώρα από τη Δευτέρα

Δείτα αναλυτικά πως θα πραγματοποιείται η διδασκαλία των μαθημάτων μετά το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων

Η Υπουργός Παιδείας ανέφερε τα εξής σχετικά με τη διδασκαλία των μαθημάτων σε περίπτωση που τα δημοτικά σχολεία κλείσουν. Τα μαθήματα θα γίνονται με τους εξής δύο τρόπους:

1. Εκπαιδευτική τηλεόραση

Έχουν βιντεοσκοπηθεί πάνω από 220 μαθήματα που γίνανε εκ του μηδενός, χτίστηκε μια βιβλιοθήκη πάνω στην εθελοντική προσφορά καθηγητών η οποία θα γίνει σε συνεργασία με την ΕΡΤ για την προβολή εκπαιδευτικών επεισοδίων.

2. Τηλεκπαίδευση

Παράλληλα η υπουργός επεσήμανε ότι όλα τα γυμνάσια και τα λύκεια σήμερα είναι στην τηλεκπαίδευση χωρίς προβλήματα ενώ σημείωσε πως «αρρυθμίες θα υπάρχουν και είμαστε εδώ για να τις επιλύουμε, μιλάμε για ένα τεράστιο εγχείρημα με την 2η μέρα τηλεκπαίδευσης να έχουμε συμμετοχή πάνω από 3,2 εκατ. μαθητές συνδεδεμένους και πάνω από 9 εκατ. λεπτά μαθημάτων».

Τέλος, συνολικά 91.613 tablet και laptop διατίθενται από το υπουργείο Παιδείας για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης των μαθητών, προϋπολογισμού άνω των 24 εκατ. ευρώ.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα