Διόδια νέο e-pass: Από 4 Νοεμβρίου το ίδιο e-pass για όλους τους αυτοκινητοδρόμους

Διόδια νέο e-pass: Από 4 Νοεμβρίου το ίδιο e-pass για όλους τους αυτοκινητοδρόμους

Διόδια νέο e-pass: Ένα και μόνο e-pass για όλους τους αυτοκινητοδρόμους από τις 4 Νοεμβρίου

Διόδια νέο e-pass: Αρχής γενομένης της Τετάρτης 4 Νοεμβρίου 2020 αλλάζουν τα πράγματα όπως τα ξέραμε στα διόδια. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, κ. Κώστας Καραμανλής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις 4 Νοεμβρίου ξεκινάει μία νέα εποχή για τα διόδια στη χώρα μας.

Διόδια νέο e-pass: Από 4 Νοεμβρίου το ίδιο e-pass για όλους τους αυτοκινητοδρόμους

Διόδια νέο e-pass: Χρήση ενιαίου e-pass στα διόδια από τις 4 Νοεμβρίου

Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του νέου e-pass στα διόδια

Όπως αναφέραμε ήδη, από την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου οποιοσδήποτε διέρχεται από τα κάτωθι διόδια, θα μπορεί να χρησιμοποιεί έναν και μόνο πομποδέκτη κατά τη διέλευσή του. Τα διόδια αυτά αφορούν στους εξής αυτοκινητοδρόμους: Αττική Οδό, Ολυμπία Οδό, Νέα Οδό, Κεντρική Οδό, Μορέα, Εγνατία Οδό, Γέφυρα και Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου.

Από τις αρχές του καλοκαιριού έχουν ήδη γίνει όλες οι σχετικές δοκιμές ενώ έχουν ξεπεραστεί όλες οι τεχνικές δυσκολίες. Επομένως, όλα είναι πλέον έτοιμα για να τεθεί το νέο αυτό εγχείρημα σε πλήρη ισχύ.

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών δήλωσε σχετικά: «Η διαλειτουργικότητα των αυτοκινητοδρόμων, δηλαδή η δυνατότητα που δίνεται στους πολίτες να διέρχονται σε όλους τούς αυτοκινητοδρόμους της χώρας με ένα ενιαίο πομποδέκτη, το ενιαίο e-pass, ήταν κάτι που από την πρώτη στιγμή το βάλαμε στις προτεραιότητές μας, αφού έπρεπε να επιτέλους να γίνει και στην Ελλάδα, αυτό που σε άλλες χώρες θεωρείται αυτονόητο, να μη χρειάζεται, δηλαδή ο οδηγός να αλλάζει 3-4 πομποδέκτες για την ίδια διαδρομή».

Τέλος συμπλήρωσε «Έτσι, ένα χρόνιο αίτημα των πολιτών που κινούνται στους αυτοκινητοδρόμους και αφορούσε στη διευκόλυνσή τους και τη μείωση καθυστερήσεων, αντιμετωπίζεται οριστικά από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών».

Ειδήσεις: Διαρκής ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον κόσμο.
Διαβάστε στο i-diakopes.gr συνεχές ρεπορτάζ και τα σημαντικότερα νέα του πλανήτη για να είστε πάντα ενημερωμένοι όπου και να βρίσκεστε.
Ότι είδηση σας ενδιαφέρει καθημερινά, θα την βρείτε εδώ, με συνεχή ανανέωση των νέων στην ιστοσελίδα μας.
Έκτακτη επικαιρότητα και όλες οι εξελίξεις που σας ενδιαφέρουν με ειδήσεις live.

Προτεινόμενα