Δράμα: Σοκ με κηδεία ιερέα που συγκέντρωσε 2.000 άτομα – «Είχε πολλά πνευματικά παιδιά» είπε ο Δήμαρχος

Δράμα: Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν στην περιοχή την επόμενη εβδομάδα

Δράμα: Σοκ έχει προκαλέσει η κηδεία στην οποία συγκεντρώθηκαν περίπου 2.000 άτομα στην περιοχή της Δράμας! Κηδεύτηκε ο ιερέας Αριστείδης Παπαδόπουλος. Ο οποίος είχε διατελέσει για πολλά χρόνια εφημέριος και πνευματικός πατέρας της ενορίας του Ιερού Ναού Υψώσεως Τιμίου Σταυρού. Η ενορία αυτή βρίσκεται στο χωριό Μικρόπολη.

Στην κηδεία του λοιπόν συγκεντρώθηκαν περί τα 2.000 άτομα σύμφωνα με το Δήμαρχο Θεόδωρο Αθανασιάδη. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος «Ο πατέρας Αριστείδης ήταν πολύ αγαπητός στην τοπική κοινότητα γι’ αυτό και στην κηδεία μαζεύτηκαν περίπου 2.000 άτομα. Αυτά βέβαια δεν ήταν μόνο από το χωριό Μικρόπολη, αλλά και από τα κοντινά χωριά. Είχε πολλά πνευματικά παιδιά. Εμείς από την πλευρά μας, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να βοηθήσουμε την κατάσταση με ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ που έκαναν και σήμερα (11/3) rapid test αλλά και την ερχόμενη εβδομάδα».

Το συνωστισμό παραδέχτηκε και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Αβραάμ Δαυίδ ο οποίος ωστόσο ανέφερε «Ναι, στην κηδεία παρατηρήθηκε συνωστισμός. Αλλά ο κύριος όγκος των πιστών που παραβρέθηκαν ήταν από τα γύρω χωριά και όχι από το δικό μας».

Δράμα: Σοκ με τεράστιο συνωστισμό 2.000 ατόμων σε κηδεία ιερέα

Μετά τον απίστευτο συνωστισμό σε κηδεία σε χωριό της Δράμας, ο ΕΟΔΥ κάνει rapid tests στους κατοίκους

Χθες Πέμπτη 11/3, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πήγε στο χωριό Μικρόπολη Δράμας και διενέργησε rapid tests στους κατοίκους. Το χωριό έχει συνολικά 560 κατοίκους και «Στα 44 δείγματα που δόθηκαν σήμερα από τους κατοίκους μέσω rapid test που διενεργήθηκαν από κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, όλα ήταν αρνητικά». Πρόκειται για μη αντιπροσωπευτικό δείγμα φυσικά. Και θα πρέπει να γίνουν εντατικά τεστ τις επόμενες μέρες, για να υπάρξει σαφής εικόνα τυχόν διασποράς.

Όπως βεβαίωσε ο Δήμαρχος «Ανάλογα τεστ θα γίνουν και την επόμενη εβδομάδα. Ξέρουμε ότι η περιοχή της Μενοίκιου έχει επιβεβαιωμένα κρούσματα. Και ευτυχώς που τα πρώτα δείγματα από τη Μικρόπολη δεν έδειξαν κάτι το ανησυχητικό».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα