Δυο μικρά Αγγελούδια: Οι 9χρονες διδυμούλες Βασιλική και Σοφία που χάθηκαν αγκαλιασμένες στο Μάτι

Φωτιά στο Μάτι: Οι 9χρονες που χάθηκαν αγκαλιασμένες

Φωτιά στο Μάτι: Η ιστορία των δίδυμων αδερφών, που έσβησαν μαζί με τον παππού και τη γιαγιά τους.

Φωτιά στο Μάτι: Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι
Αττικής
, ανάμεσα τους και δύο 9χρονα κορίτσια. Οι δίδυμες αδερφές Σοφία και Βασιλική, έσβησαν μαζί με τον παππού και τη γιαγιά τους.

Η ιστορία τους είναι από τις πιο συγκλονιστικές ιστορίες που έχουν προκύψει από την πολύνεκρη τραγωδία στην ανατολική Αττική. Τα δίδυμα αγγελούδια, που αγνοούνταν μαζί με τους παππούδες τους από το απόγευμα της «μαύρης» Δευτέρας, πέθαναν αγκαλιά μέσα στις φλόγες μαζί με τον παππού και τη γιαγιά τους, στην προσπάθειά τους να σωθούν προς τη θάλασσα.

Ο Γιάννης Φιλιππόπουλος, o πατέρας των κοριτσιών είχε εμφανιστεί τότε στην τηλεόραση και έλεγε ότι αγνοούνται τα δίδυμα κορίτσια του, 9 ετών, μαζί με τον παππού και τη γιαγιά.

Οι γονείς απευθύνθηκαν σε νοσοκομεία, στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική, χωρίς αποτέλεσμα. Στο τέλος έφτασαν ακόμα και στο νεκροτομείο στου Γουδή, όπου έδωσαν δείγμα γενετικού υλικού, και πάλι χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Φωτιά στο Μάτι: Οι 9χρονες που χάθηκαν αγκαλιασμένες

Τα δύο κορίτσια που χάθηκαν λόγω της φωτιάς στο Μάτι Αττικής

Ωστόσο, τυχαία, λίγο αργότερα, οι γονείς “αναγνώρισαν” τα παιδιά ζωντανά, σε πλάνα τηλεοπτικού σταθμού από το λιμάνι της Ραφήνας, όπου μεταφέρονταν με ιδιωτικά πλοία και πλωτά του Λιμενικού διασωθέντες που είχαν καταφύγει σε παραλίες στο Μάτι. Σύντομα διευκρινίστηκε, όμως, ότι τα κορίτσια στο σκάφος δεν ήταν τα δίδυμα και έκτοτε άρχισε η προσπάθεια εντοπισμού τους.

Οι γονείς ήλπιζαν ότι διέκριναν τα παιδιά τους, όμως η μοίρα ήταν αμείλικτη. Ο δραματικός επίλογος είχε γραφτεί καθώς οι διδυμούλες μαζί με τους παππούδες βρήκαν φρικτό θάνατο στο μοιραίο οικόπεδο που βρέθηκαν 26 άνθρωποι. Εκεί, όπου είχαν συναντήσει αδιέξοδο στην προσπάθειά τους να φτάσουν στη θάλασσα και να γλιτώσουν από την πύρινη λαίλαπα. Μάλιστα, για την εξεύρεση τους είχε εκδοθεί και Amber Alert από το Χαμόγελο του Παιδιού.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo