Δυσκολεύουν όλα για τους ανεμβολίαστους: Ταξίδια, εστιατόρια, εργασία και γυμναστήρια

Ανεμβολίαστοι: Δυσκολεύουν τα πάντα για εστιατόρια, εργασία, γυμναστήρια και ταξίδια

Ανεμβολίαστοι: Μέσα στο επόμενο διάστημα θα αποφασιστεί αν θα επιβληθούν μέτρα στις μετακινήσεις με ΚΤΕΛ και τρένα στην ηπειρωτική χώρα.

Η αυστηροποίηση των ελέγχων δυσκολεύει την καθημερινότητα αλλά και την ψυχαγωγία των ανεμβολίαστων. Η κυβέρνηση επιχειρεί να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια προκειμένου να πείσει όσους ακόμη το σκέφτονται. Να σπεύσουν στα εμβολιαστικά κέντρα, πριν προσφύγει στο μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού για συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες.

Την ίδια στιγμή αυξάνονται οι διευκολύνσεις για τους πλήρους εμβολιασμένους με το πιστοποιητικό να αποτελεί “διαβατήριο” για τις διακοπές τους. Την εργασία τους αλλά και τη διασκέδασή τους.

Με rapid ή μοριακό τεστ στα νησιά

Οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν για τελευταία φορά αυτό το Σαββατοκύριακο να ταξιδέψουν με αρνητικό self – test στα νησιά. Από την Δευτέρα 5 Ιουλίου όσοι επιλέξουν να μετακινηθούν με πλοίο ή με αεροπλάνο προς τις νησιωτικές περιοχές, θα πρέπει να έχουν αρνητικό rapid ή μοριακό τεστ. Προκειμένου να μην υπάρξει κανένα περιθώριο ψευδούς δήλωσης του αποτελέσματος. Καθώς τα τεστ γίνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, σε αντίθεση με τα self – test που δηλώνεις ό,τι θέλεις.

Παράλληλα όπως είναι λογικό αυξάνεται και το κόστος του ταξιδιού καθώς θα πρέπει οι ανεμβολίαστοι πολίτες να πληρώσουν είτε το rapid είτε το PCR. “Αυτό το μέτρο για τις μετακινήσεις στα νησιά δεν είναι ένα μέτρο τιμωρίας. Είναι ένα μέτρο ενθάρρυνσης του εμβολιασμού” δήλωσε η Αριστοτελία Πελώνη .

Οι ειδικοί έχουν εισηγηθεί ήδη προς την κυβέρνηση ανάλογα μέτρα να ισχύσουν και για τις μετακινήσεις με ΚΤΕΛ ή με τρένο στην ηπειρωτική χώρα κάτι το οποίο αναμένεται να επανεξετάσει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, όπως έχει δηλώσει ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Μπλόκο στους ανεμβολίαστους από γήπεδα και διασκέδαση

Εκτός όμως από τις μετακινήσεις προς τα νησιά, στους ανεμβολίαστους δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στους αθλητικούς αγώνες και στα γήπεδα. Ενώ στα “μεικτά” μπαρ, κέντρα διασκέδασης αλλά και εστιατόρια που επιτρέπεται η είσοδός τους. Θα απαιτείται και η προσκόμιση αρνητικού τεστ που θα επιδεικνύεται στους υπαλλήλους. Επίσης θα είναι όλοι καθήμενοι και με αποστάσεις, ενώ και η πληρότητα του καταστήματος θα είναι σαφώς μικρότερη.

Αντιθέτως οι εμβολιασμοί θα ακολουθούν ρυθμούς κανονικότητας. Καθώς μέσω της ειδικής εφαρμογής και του QR code, θα μπαίνουν στα γήπεδα κανονικά, και στα κλειστά και στα ανοιχτά.

Παράλληλα στα “covid free” καταστήματα της εστίασης, αλλά και στα νυχτερινά μαγαζιά, θα μπορούν να κάνουν ότι έκαναν και στην προ κορονοϊού εποχή. Ακόμα και να χορεύουν, όπως δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος. “Στα καταστήματα που θα είναι αποκλειστικά για εμβολιασμένους θα επιτρέπονται και μη καθήμενοι και ο χορός. Οπότε θα πρέπει να υπάρχει σαφής διαχωρισμός” είπε χαρακτηριστικά.

Γυμναστική με μάσκα και τεστ στην εργασία

Οι πρώτες διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ήταν η κατάργηση των self – test για τους εργαζόμενους, αλλά και η είσοδός τους στα γυμναστήρια χωρίς μάσκα. Στον αντίποδα όσοι ακόμα δεν έχουν επισκεφθεί το εμβολιαστικό κέντρο θα πρέπει να υποβάλλονται σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο για να μεταβούν στην εργασία τους, ενώ υποχρεούνται να φορούν μάσκα στο γυμναστήριο.

Στην κυβέρνηση απορρίπτουν το ενδεχόμενο να υπάρξει γενικό lockdown. Ξεκαθαρίζουν πως στην περίπτωση που τεθεί μια περιοχή σε καραντίνα τότε δεν θα υπάρξουν μέτρα στήριξης σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Καθώς, όπως τονίζουν, τώρα υπάρχει η επιλογή του εμβολίου την οποία όλοι θα πρέπει να ακολουθήσουν.

Related posts

«Κόκκινος συναγερμός»: Βρέθηκαν νεκρά ποντίκια σε ρύζι – Ανακλήθηκαν 27.500 συσκευασίες

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Παναγιώτου

Μεγάλn προσοχń, το έχουμε όλοι στο φαρμακεiο του σπιτιού: Ανακαλεiται παρτίδα πασiγνωστου αναλγnτικού φαρμάκου