Δυτική Αττική: Σε καθεστώς lockdown από σήμερα η Μάνδρα, ο Ασπρόπυργος και η Ελευσίνα – Αναλυτικά τα μέτρα

Δυτική Αττική: Δείτε αναλυτικά τα μέτρα που ισχύουν στις τρεις περιοχές

Δυτική Αττική: Σε καθεστώ lockdown θα βρίσκονται από σήμερα η Μάνδρα, ο Ασπρόπυργος και η Ελευσίνα. Η σχετική ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε χθες από το Νίκο Χαρδαλιά. Και πάρθηκε καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα των τριών περιοχών είναι σε ιδιαίτερα δεινή κατάσταση. Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς «η κατάσταση σε ορισμένες περιοχές της πατρίδας παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη καθώς το ιικό φορτίο δεν υποχωρεί παρά τα μέτρα που εφαρμόζουμε για να ελέγξουμε τη διασπορά».

Ανάμεσα στα μέτρα συγκαταλέγονται: Η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα έως τις 05:00 το πρωί. Εξαιρούνται μόνο οι εργαζόμενοι οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να μετακινούνται από και προς το σπίτι τους. Με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.

Επιπρόσθετα, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου ακόμα και με τη μέθοδο click away. Παράλληλα, κλειστά θα είναι τα κομμωτήρια, καταστήματα περιποίησης νυχιών, βιβλιοπωλεία και κάθε άλλου είδους επιχείρηση.

Ακόμα, αναστέλλονται όλες οι εκκλησιαστικές λειτουργίες, με εξαίρεση τις κηδείες όπου θα μπορούν να παρίστανται έως 10 άτομα.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν μαζικοί έλεγχοι rapid tests (τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου), ώστε να εντοπιστούν τα θετικά κρούσματα και να απομονωθούν. Μεγαλύτερη έμφαση θα δοθεί στις κάτωθι περιοχές: Νέα Ζωή, Άνω και Κάτω Φούσα, Νεόκτιστα, Γκορυτσά, Σοφό, Ελευσίνα και Μάνδρα.

Ένα επιπλέον μέτρο είναι ότι θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στους εργαζόμενους που εργάζονται σε επιχειρήσεις στις εν λόγω περιοχές. Προτρέπονται οι επιχειρήσεις να διενεργούν τεστ με τη μέθοδο 0-5-10, δηλαδή κάθε 1η, 5η και 10η μέρα του μήνα.

Ακόμα, συστήνεται ο μοριακός έλεγχος των εργαζομένων στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ανά 5 ημέρες. Ενώ, θα δοθούν μαζικά μάσκες προστασίας με τη βοήθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Εκτός αυτών, τα επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα στον κορονοϊό που δε χρειάζεται να μπουν στο νοσοκομείο, θα απομονώνονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους ή κατ΄οίκον.

Δείτε τα υπόλοιπα μέτρα που θα ισχύσουν στις τρεις περιοχές της Δυτικής Αττικής με το lockdown

Αναστέλλονται, ακόμα, οι λαϊκές αγορές και οι μικροπωλητές καλούνται να δοκιμαστούν σε τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου. Ενώ, θα πραγματοποιηθούν επίσης εκστρατείες ενημέρωσης του κοινού με τη βοήθεια ειδικών επιστημόνων (ψυχολόγων, κοινωνιολόγων και ανθρωπολόγων).

Ενώ, τέλος, θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε αυτές τις περιοχές.

Τα μέτρα θα ισχύσουν για 7 ημέρες και ύστερα θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση.

Related posts

WiFi: Έκτακτη προειδоπоίηση – Πώς μας παρακоλουθούν μέσω των κινητών μας

Μόνο έξι ένоχοι για την τpαγωδία στο Μάτι – Αυτοί είναι αναλυτικά

Δεν χωράει ανθρώπινος νους αυτό που έκανε πριν λίγο Ρομά σε 73χρονο