EasyJet: Η βρετανική αεροπορική εταιρία μειώνει πτήσεις και δρομολόγια

EasyJet: Αβάσταχτες είναι οι οικονομικές ζημίες για την εταιρία λόγω κορονοϊού

EasyJet: Η βρετανική αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα νέα lockdowns σε Αγγλία, Γερμανία και Γαλλία. Την υποχρεώνουν να μειώσει το ήδη μειωμένο πρόγραμμα πτήσεων. Πλέον, θα διεξάγει τις δραστηριότητες της στο 20% της ικανότητας της για το υπόλοιπο του έτους.

Η αεροπορική εταιρεία, τα οικονομικά της οποίας δέχονται πιέσεις εξαιτίας του χαμηλού επιπέδου ταξιδιού, δήλωσε επίσης ότι άντλησε 131 εκατ. στερλίνες (171,99 εκατ. Δολάρια) από μια συμφωνία sale and leaseback για αεροσκάφος της.

Την ώρα που η EasyJet μειώνει πτήσεις και δρομολόγια, η Wizz Air δεν πρόκειται να απολύσει κανέναν εργαζόμενο

Η αεροπορική εταιρία έχει οικονομικές απώλειες 243 εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο δεν πρόκειται να απολύσει κανέναν. Η πανδημία του κορονοϊού επέφερε τρομερές συνέπειες σε όλες τις αεροπορικές εταιρίες. Οι οποίες ψάχνουν να βρουν έναν τρόπο να επιβιώσουν.

Συγκεκριμένα, η Wizz Air ανέφερε μείωση κατά 71% στους αριθμούς επιβατών το εξάμηνο έως τις 30 Σεπτεμβρίου, δηλαδή από 22,1 εκατομμύρια σε 6,5 εκατομμύρια, ενώ τα έσοδα μειώθηκαν 72%, στα 471 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, παρά τις προκλήσεις ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, ανέφερε ότι «Κατά τη χειμερινή περίοδο, αναμένουμε ότι οι συνθήκες θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες. Με τους συνεχιζόμενους ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω του Covid-19. Καθώς και την εποχική πτώση της ζήτησης για ταξίδια». Στη συνέχεια ανέφερε ότι «Θα συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στη διαχείριση του κόστους. Και να προσπαθούμε να διατηρήσουμε τις θετικές σε μετρητά πτήσεις με μια πειθαρχημένη προσέγγιση προς την ικανότητα».

Ακόμα κατέληξε «Παρά τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου αυτού του οικονομικού έτους, έχουμε θέσει τα θεμέλια για μια γρήγορη ανάκαμψη».

Related posts

Τουλάχιστον 25 νεκροί έπειτα από την πτώση λεωφορείου σε χαράδρα στο Περού

WiFi: Έκτακτη προειδоπоίηση – Πώς μας παρακоλουθούν μέσω των κινητών μας

Μόνο έξι ένоχοι για την τpαγωδία στο Μάτι – Αυτοί είναι αναλυτικά