Έχασε τον έναν κινητήρα εν πτήσει το Beriev- Παραλίγο τραγωδία στον αέρα

by Τόνια Τζαφέρη
Έχασε τον έναν κινητήρα εν πτήσει το Beriev- Παραλίγο τραγωδία στον αέρα

Beriev: Έχασε τον ένα κινητήρα στον αέρα

Βeriev : Σε μια χώρα πυρόπληκτη όπως η Ελλάδα, τέτοιες επενδύσεις είναι απαραίτητες. Καθώς μπορούν να θέσουν τα πράγματα υπό έλεγχο σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα. Ο λόγος για το νέο υπέρ-όπλο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενάντια στις πυρκαγιές είναι τόσο εντυπωσιακό όσο και αποτελεσματικό.

Διαθέτει οκτώ δεξαμενές, μπορεί να μεταφέρει 12 τόνους νερού σε 14 δευτερόλεπτα και είναι το μοναδικό παγκοσμίως αεριωθούμενο-αμφίβιο αεροσκάφος.

Ωστόσο συμβαίνουν και απρόοπτα, καθώς παραλίγο να συμβεί τραγωδία με το συγκεκριμένο αεροσκάφος.

Πιο αναλυτικά από θαύμα γλιτώσαμε μία ασύλληπτη τραγωδία. Αεροπορική αυτή τη φορά, που θα ερχόταν να προστεθεί στην κόλαση φωτιάς που πλήττει την πατρίδα μας.

Βeriev Be-200: Ο Ρωσικός γίγαντας που πολεμά τις φλόγες στην Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbreak.gr, το ρωσικό «θηρίο» Beriev που επιχειρεί για την κατάσβεση της φωτιάς, «έχασε» τον έναν κινητήρα ενώ βρισκόταν εν πτήσει!

Λόγω μηχανικής βλάβης σταμάτησε να λειτουργεί με αποτέλεσμα το θηριώδες αεροσκάφος να πετάξει μέχρι την προσγείωση με τον έναν κινητήρα. Το συμβάν έγινε την ώρα που το πυροσβεστικό αεροσκάφος επιχειρούσε συνδράμοντας της επίγειες δυνάμεις για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στην Εύβοια.

Οι χειριστές με υπερπροσπάθεια κατάφεραν εντέλει να το προσγειώσουν με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται καθηλωμένο.

Προτεινόμενα