«Έχω δουλέψει εργάτης στη Σουηδία για να πληρώσω τις σπουδές μου» – Οι δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου

by Τόνια Τζαφέρη

Ο πρώην πρωθυπουργός μπήκε για τα καλά στο ”πολιτικό παιχνίδι”

«Το νομοσχέδιο κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτό που χρειάζεται η χώρα. Δίνει το τελειωτικό χτύπημα σε μια ήδη απορυθμισμένη αγορά εργασίας» τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου. και πρόσθεσε: ” «Το 2008-9, όταν μιλούσα για την ανάγκη μετάβασης στην πράσινη ανάπτυξη και εξηγούσα ότι, τα λεφτά της προσαρμογής θα βρεθούν από εκεί που σπαταλούνται, στις πελατειακές διαδρομές, χτυπώντας την αδιαφάνεια, έτσι ώστε να μην πληρώσουν το τίμημα οι αδύνατοι και η μεσαία τάξη, εσείς, και εσείς, μιλούσατε για πράσινα άλογα”.

«Έχω δουλέψει εργάτης στη Σουηδία για να πληρώσω τις σπουδές μου» – Οι δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου

Πιο αναλυτικά την αντίθεσή του στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατία εξέφρασε το απόγευμα της Τετάρτης από το βήμα της Βουλής, ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ μοιράστηκε με το Σώμα την προσωπική του εμπειρία από την περίοδο που εργαζόταν στη Σουηδία.

Περισσότερες δηλώσεις από τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου

“Επικαλεστήκατε, ως επιχείρημα, άλλες χώρες, όπως τη Σουηδία ή τη Δανία, όπου υπάρχει το σύστημα του flexicurity, δηλαδή μεγάλη ευελιξία. Μπορώ να σας μιλήσω και από προσωπική εμπειρία: Έχω δουλέψει ως εποχικός εργάτης στην Σουηδία, και μάλιστα με πολλούς συμπατριώτες Έλληνες – σε δουλειές καθαρισμού – καλοκαίρια, για να πληρώσω τις σπουδές μου στην Αγγλία όπου φοιτούσα. Δεν μπορούσα να δουλέψω νόμιμα, αν δεν ήμουν γραμμένος στο συνδικάτο. Κάντε το αυτό αυτόματα, με την ηλεκτρονική κάρτα εργασίας, αν θέλετε πράγματι να προστατεύσετε τον εργαζόμενο στη χώρα μας” τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν