ΕΦΕΤ: Ανακαλείται νοθευμένο μέλι από την αγορά

ΕΦΕΤ: Εντοπίστηκαν εξωγενή σάκχαρα και αμυλοσιρόπιο

ΕΦΕΤ: Προς ανάκληση νοθευμένου μελιού προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Πιο συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση Γενικού Χημείου του Κράτους της ΑΑΔΕ διαπίστωσε την εμπορία προϊόντος το οποίο, επισημαίνεται ως 100% μέλι ανθέων, ενώ κρίθηκε να είναι μη κανονικό/νοθευμένο με εξωγενή σάκχαρα και προσθήκη αμυλοσιροπίου.

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται νοθευμένο μέλι ανθέων από την αγορά

Δείτε ποιο είναι το νοθευμένο μέλι που ανακαλείται από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων

Πρόκειται για 100% μέλι ανθέων σε stick – συσκευασία των 800 γραμμαρίων (100 τεμάχια των 8 γραμμαρίων έκαστο) με την εμπορική ονομασία «Royal honey» σε χάρτινη κλειστή συσκευασία 800 γρ, με αριθμό παρτίδας L06022020 και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: 06/01/2022.

Το προϊόν παράγεται και συσκευάζεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση με στοιχεία εγκατάστασης BG 16.18085 για την COFFEELAND ΜΟΝ. ΕΠΕ, 1Ο χλμ Παλαιάς Συμμαχικής οδού, Τ.Κ. 57000, Θεσσαλονίκη και διακινήθηκε από την επιχείρηση Διαμαντής Μασούτης AE, Υποκατάστημα Χονδρικής Νέας Ηρακλείτσας Καβάλας.

Ο Ενιαίος φορέας ελέγχου τροφίμων απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν