Εγκλωβισμένοι οδηγοί προχωρούν σε αγωγές – Αρνούνται να πάρουν τις 2.000 ευρώ αποζημίωση

Aττική οδός: Ζωές κινδύνευσαν στον εγκλωβισμό οδηγών

Ακόμη και επί είκοσι ώρες κάποιοι άνθρωποι βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στα οχήματα του, δίχως καμία βοήθεια. Μέσα σε αυτούς τους ανθρώπους, υπήρξαν και άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας που δεν μπορούσαν να κάτσουν τόσες πολλές ώρες, στο κρύο δίχως βασικές ανάγκες.

Πλήθος οδηγών εγκλωβίστηκαν στο οδόστρωμα της Αττικής Οδού για πάρα πολλές ώρες θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία τους καθώς οι συνθήκες που επικρατούσαν ήταν ιδιαίτερα αντίξοες.

Το επικοινωνιακό τέχνασμα της κυβέρνησης να δοθούν 2.000€ ως οριζόντια αποζημίωση από την εταιρεία που διαχειρίζεται την ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ μοιάζει να μην έχει αντίκρισμα καθώς αρκετοί από τους εγκλωβισμένους οδηγούς προχωρούν σε αγωγές ενώ κάποιοι από αυτούς αρνούνται να λάβουν το «φιλοδώρημα» που τους έταξαν και παραμένει άγνωστο αν απαλλάσσει την εταιρία από διεκδικήσεις που θα προκύψουν στο μέλλον.

Οι οδηγοί προσφεύγουν στην δικαιοσύνη κατά της Αττικής Οδού

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikastiko.gr σωρηδόν εντολές φτάνουν ήδη από χθες το βράδυ σε δικηγορικά γραφεία της Αθήνας για προσφυγές πολιτών στη Δικαιοσύνη κατά της Αττικής Οδού.

Όπως αποκάλυψε στην ίδια ειδησεογραφική ιστοσελίδα η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη εγκλωβίστηκαν άνθρωποι με σοβαρά θέματα υγείας αλλά και έγκυες που δεν είχαν ούτε καν νερό να πιούν, γεγονός που στοχειοθετεί κατά την νομική της άποψη αστικές και ποινικές ευθύνες.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, πολλοί πολίτες φαίνεται ότι δεν περιορίζονται στην παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών για την διερεύνηση ποινικών ευθυνών, ούτε αποδέχονται τις 2.000 ευρώ ως αποζημίωση.

Την επισημοποίηση του ποσού της αποζημίωσης που έσπευσε να διαρρεύσει η κυβέρνηση το πρωί έκανε μέσω ανακοίνωσης η Αττική Οδός. Η Εταιρεία ενημερώνει ότι οι τεχνικές λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν εν καιρώ, ενώ επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί για τις ευθύνες που αναλογούν στον κάθε εμπλεκόμενο φορέα.

Related posts

Θα σας σώσει τη ζωή: Πως να αποδράσεις από ένα αυτοκίνητο που βυθίζεται στο νερό

Η ιστορία αγάπης του Νίκου και της Δήμητρας: Εγκλωβίστηκαν στην Αττική οδό και αποφάσισαν να τα ξαναβρούν

«Ηταν σαν να κουβαλάω το δικό μου παιδί»: Ο αστυνομικός που μετέφερε το εγκλωβισμένο κοριτσάκι

Λες και δεν χιόνισε ποτέ: Ο μοναδικός δήμος στην Αθήνα που είχε σχέδιο και δεν νικήθηκε από τον χιονιά

“Πολύ περισσότερα από 2.000”: Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά της εταιρείας από εγκλωβισμένη οδηγό – Το ποσό που ζητάει

«Έσπασαν τα νερά 8 μηνών εγκύου όσο ήταν εγκλωβισμένδη στην Αττική Οδό»: Γέννησε πρόωρα – Όσα καταγγέλει ο σύζυγος

“Είδα τον θάνατό μου στην Αττική οδό”: Ο Τηλέμαχος Κωστόπουλος είναι ο καρδιοπαθής που κινείται νομικά

Σταύρος Κυριακάκης: Ποιος είναι ο 35χρονος οδηγός ΚΤΕΛ που άνοιξε τις πόρτες για να μπουν οι εγκλωβισμένοι της Αττικής Οδού

Γρηγόρης Αρναούτογλου εγκλωβισμένος στην Αττική Οδό: «Δεν λυτρώνεται αυτό με 2 χιλιάρικα»