Είναι οριστικό: Τέλος το πρόστιμο των 100 ευρώ στους μη εμβολιασμένους άνω των 60 ετών

Aνεμβολίαστοι: Τέλος το πρόστιμο για τους άνω των 60

Πριν από μερικούς μήνες, ο εμβολιασμός έγινε υποχρεωτικός για όσους είναι άνω των 60 ετών, με την υποχρέωση πως αν δεν το κάνουν, θα πληρώνουν 100 ευρώ το μήνα πρόστιμο. Όλα αυτά όμως, ήρθαν στο τέλος τους…

Την αναστολή του μέτρου του διοικητικού προστίμου των 100 ευρώ στους μη εμβιολιασμένους άνω των 60 ετών ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Συγκεκριμένα μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης και αναφερόμενη στον εμβολιασμό, η κυρία Γκάγκα σημείωσε πως το καλοκαίρι οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν το διοικητικό πρόστιμο.

Πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι οι επίσημες ανακοινώσεις για την κατάργηση του προστίμου θα γίνουν πριν το Πάσχα και η ισχύς του μέτρου θα είναι αμέσως μετά το Πάσχα, ενόψει και της τουριστικής περιόδου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για την αναστολή του προστίμου για τους ανεμβολίαστους άνω των 60

«Όλα αυτά εξετάζονται αυτή τη στιγμή. Το διοικητικό πρόστιμο είναι κάτι το οποίο απέδωσε και συνεχίζει να αποδίδει, γιατί -έστω και πολύ χαμηλά ραντεβού, αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε να παίρνουμε και ραντεβού πρώτης δόσης. Όλα αυτά συνεκτιμώνται. Ο κύριος σκοπός όλων μας (…) είναι να επιστρέψουμε πλήρως σε μια κανονικότητα, αλλά αυτό είναι πολύ πρόωρο για να τεθεί από τώρα», ανέφερε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη ο οποίος τόνισε, πως στόχος της κυβέρνησης είναι η επιστροφή στην κανονικότητα, με όσο το δυνατόν λιγότερους περιορισμούς, όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι, με τον ίδιο να τονίζει παράλληλα πως ποιο μέτρο αποφασιστεί από την επιτροπή να αρθεί, όπως για παράδειγμα τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, θα γίνει η επανεξέτασή τους και πάλι προς τον φθινόπωρο.

Related posts

Τέρμα ό,τι ξέρατε: Ψάρεμα μόνο με… άδεια από εδώ και πέρα – Αλλάζουν όλα για τους ερασιτέχνες ψαράδες

Απανωτά τα σοκ: Νεκρός και ο Χρήστος Σταυρόπουλος, λίγες ώρες μετά τον Στάθη – Διπλός θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Ασύλληπτη τραγωδία: 37χρονος πνίγηκε ενώ προσπαθούσε να σώσει ηλικιωμένο