Έλληνας ήρωας: Πώς αυτός ο νεαρός αστυνομικός έσωσε 3 ανήλικα αδέρφια από τον κακοποιητικό τους πατέρα

by Τόνια Τζαφέρη
Έλληνας ήρωας: Πώς αυτός ο νεαρός αστυνομικός έσωσε 3 ανήλικα αδέρφια από τον κακοποιητικό τους πατέρα

Αστυνομικός: “Να ξέρει πως δεν είναι μόνη της και μπορεί να καλέσει το 100 στην αρμόδια υπηρεσία”

Tην δική του ιστορία θέλησε να μοιραστεί ένας νεαρός αστυνομικός – πρότυπο, ο οποίος κατάφερε να σώσει δυο παιδιά από έναν κακοποιητικό πατέρα, αλλά και από ένα περιβάλλον που επικρατούσε βία. Έτσι αποφάσισε να κάνει μια ανάρτηση τόσο για να εκφράσει όσα ήθελε, αλλά κυρίως για να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους που βρίσκονται σε τέτοια κατάσταση.

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησης παιδιών από τους γονείς τους καθώς καθημερινά τα αστυνομικά τμήματα δέχονται καταγγελίες. Τραγικά θύματα αυτής της κατάστασης είναι μικρά παιδιά που βιώνουν μέσα στο σπίτι τους τη βία, την κακομεταχείριση και την απαράδεκτη συμπεριφορά των γονιών.

Αλιεύσαμε στο διαδίκτυο τη συγκλονιστική ανάρτηση του νεαρού αστυνομικού Βαγγέλη Μπαταρλή που εξιστορεί πώς έσωσε 3 αδερφάκια από τον κακοποιητικό τους πατέρα. Όπως σημειώνει ο αστυνομικός ο συγκεκριμένος πατέρας είχε προσαχθεί προσφάτως στο αστυνομικό τμήμα πάλι για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας- χτύπησε με τούβλο την 13χρονη – αλλά αφέθηκε ελεύθερος.

Έλληνας ήρωας: Πώς αυτός ο νεαρός αστυνομικός έσωσε 3 ανήλικα αδέρφια από τον κακοποιητικό τους πατέρα

Πως ο αστυνομικός έσωσε την 13χρονη και τον αδερφό της

Ο αστυνομικός βλέποντας την 13χρονη ιδιαιτέρως φοβισμένη, την πλησίασε και εκείνη του εκμυστηρεύτηκε τα όσα συμβαίνουν μέσα στο σπίτι τους με δράστη τον μπαμπά. Μάλιστα όπως του είπε ο μπαμπάς έκρυβε το τηλέφωνο του σπιτιού για να μην καλέσουν τα παιδιά σε βοήθεια.

Έτσι αποφάσισε να κάνει δώρο στη μικρή ένα κινητό τηλέφωνο ώστε αν ξανασυμβεί περιστατικό βίας να επικοινωνήσει άμεσα μαζί του. Δυστυχώς οι φόβοι του επαληθεύτηκαν και χθες η μικρή με ένα απεγνωσμένο μήνυμα του ζητούσε βοήθεια.

Περίπου πριν ένα μήνα είχαμε μεταβεί μετα από σήμα του κέντρου σε οικία μετά από κλήση που είχανε κάνει τα 3 ανήλικα παιδιά του ζευγαριού στο 100!!σαν πλήρωμα της άμεσης δράσης μεταβαίνοντας στο σημείο διαπιστώσαμε ότι ο εν λόγω πατέρας εξύβριζέ τα τρία ανήλικα παιδιά καθώς και τη γυναίκα του !!

Ο συγκεκριμένος κύριος συνελήφθη κατευθείαν όπου τον μεταφέραμε στο αρμόδιο τμήμα ενδοοικογενειακής βίας όπου έχει ιδρυθεί τους τελευταίους μήνες από την ΕΛ.ΑΣ κ πέρασε εκεί το βράδυ του μέχρι να πάει την επόμενη μέρα στην εισαγγελία !!!

Το κοριτσάκι μου είχε εκμυστηρευθεί διάφορα πράγματα κατά την ώρα διάρκεια του αυτοφώρου τα οποία πιθανώς να ντρεπόταν να το πει αλλού και πραγματικά χαίρομαι γι’ αυτό!

Μου είχε πει πως αυτός ο καυγάς δεν ήταν ο πρώτος αλλά τις προηγούμενες φορές ο πατέρας έκρυβε το τηλέφωνο έτσι ώστε να μην μπορέσει να καλέσει κανένας την αστυνομία! Βέβαια μου εκμυστηρεύτηκε ακόμα πως ήταν πολλές φορές εκείνες που σκέφτηκε να το σκάσει από το σπίτι!

Περισσότερες δηλώσεις από τον αστυνομικό για την υπόθεση

Στην σκέψη όλων αυτών Αποφάσισα να κάνω Ένα μικρό δώρο στην μικρή ένα κινητό έτσι ώστε να μπορέσει να με καλέσει οποιαδήποτε στιγμή που θα ξανά γινόταν το οτιδήποτε καθώς ήμουν σίγουρος πως κάτι κακό θα ξανά συμβεί από την πείρα μ σ αντίστοιχα περιστατικά !

Δυστυχώς χθες επαληθεύτηκα και όπως θα δείτε και στη φωτογραφία δέχτηκα το ανάλογο μήνυμα!

Έλληνας ήρωας: Πώς αυτός ο νεαρός αστυνομικός έσωσε 3 ανήλικα αδέρφια από τον κακοποιητικό τους πατέρα

Οι συνάδελφοι μου όπως και πριν ένα μήνα έτσι και τώρα κάναμε ακριβώς αυτό που έπρεπε παρόλαυτα από ότι βλέπω Δεν είναι αρκετό!!!Και αυτό γιατί κατά τη γνώμη μου με αυτούς τους ήδη υπάρχων νόμου κανείς δν θα είναι κ δν θα νιώθει ασφάλεια καθώς οι ποινές είναι αστείες !!!

Πολλές είναι οι γυναίκες αυτές που έχουμε πάει σε ανάλογα περιστατικά που στην ερώτηση μου “γιατί δεν χωρίζεις με τον άντρα σου” παίρνω την εξής απάντηση.

«Φοβάμαι» αλλα “Μένω κυρίως για τα παιδιά μου ανέχομαι όλες αυτές τις συμπεριφορές για τα παιδιά μου !!!!είμαι μόνη χωρίς δουλειά χωρίς κάποιον στον κόσμο να βοηθήσει οπότε πες ότι χώρισα ποιος θα μεγαλώσει αυτά τα τρία παιδιά ποιος θα τα ταΐσει ”

Αστυνομικός: “Θέλουμε να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να ζήσουν μια ζωή καθώς πρέπει”

Η πρώτη μου αντίδραση είναι να της απαντήσω μην τα σκέφτεσαι αυτά σκέψου το καλό σου το καλό των παιδιών σου και σήκω φύγε αλλά εάν θέλω να είμαι λίγο ρεαλιστής και μπω λίγο στη θέση της γυναίκας εάν δεν υπάρχει κάποια βοήθεια για αυτές τις γυναίκες κι αυτά τα παιδιά από το κράτος οικονομική πάντα και όχι μόνο πως ακριβώς θέλουμε να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να ζήσουν μια ζωή καθώς πρέπει ;;;;;

Οπότε καλό θα ήταν έστω και μία γυναίκα που αντιμετωπίζει αντίστοιχο πρόβλημα εάν δει αυτήν την δημοσίευση να ξέρει πως δεν είναι μόνη της και μπορεί να καλέσει το 100 στην αρμόδια υπηρεσία ή ακόμα να στείλει και σε μένα προσωπικό μήνυμα κ θα κάνω υπόσχομαι ότι καλύτερο μπορώ !!!