Εμβόλια: Προνόμια σε νέους – Από δωρεάν δεδομένα σε κινητά μέχρι είσοδο σε μπαρ

Εμβόλια: Προνόμια σε νέους – Από δωρεάν δεδομένα σε κινητά μέχρι είσοδο σε μπαρ

Εμβόλια: Προνόμια σε εμβολιασμένους

Εμβόλια: Ανατρεπτικές σκέψεις κάνουν οι ειδικοί προκειμένου να προσελκύσουν τους νέους να εμβολιαστούν.

Προνόμια για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως εξετάζουν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι, την ώρα που η ανησυχία των ειδικών για τη μετάλλαξη Δέλτα ολοένα και μεγαλώνει. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες συνέστησε λίγη υπομονή για τα πολυσυζητημένα κίνητρα που θα δοθούν στους εμβολιασμένους πολίτες. Αυτό το γεγονός που δείχνει πως οι ανακοινώσεις είναι θέμα χρόνου.

Ήδη έχει ανακοινωθεί πως από την προσεχή Δευτέρα, 28 Ιουνίου, οι πλήρως εμβολιασμένοι εξαιρούνται από τη διενέργεια self test. Απαραίτητη προθεσμία για το συγκεκριμένο προνόμιο είναι να έχουν περάσει 15 ημέρες από την ολοκλήρωση της δεύτερης δόσης εμβολιασμού (ή της πρώτης εάν πρόκειται για το μονοδοσικό εμβόλιο της εταιρείας Johnson & Johnson).

Εμβόλια: Προνόμια σε νέους – Από δωρεάν δεδομένα σε κινητά μέχρι είσοδο σε μπαρ

Κίνητρα δίνονται στους νέους για να εμβολιαστούν

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN και της Δέσποινας Βλεπάκη, στο τραπέζι υπάρχουν σκέψεις να δοθούν lifestyle κίνητρα στους νέους για να εμβολιαστούν. Αυτά τα κίνητρα θα μπορούν να είναι εισιτήρια για θεάματα ή αθλητικούς αγώνες, δώρα, συμμετοχή στις κληρώσεις, ακόμα και δωρεάν δεδομένα για κινητή τηλεφωνία (data).

Την ίδια στιγμή εξετάζεται τα προνόμια που θα δοθούν για τους εμβολιασμένους να είναι «κλιμακωτά». Δηλαδή ο εμβολιασμός να είναι απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή σε κάποιες δραστηριότητες και σε κάποιες άλλες ισχυρή σύσταση.

Για παράδειγμα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να είναι απαραίτητη προϋπόθεση ο εμβολιασμός για την είσοδο των πολιτών σε ορισμένους χώρους διασκέδασης. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα γήπεδα, τα μπαρ, τα εστιατόρια ή τα γυμναστήρια.

Εμβόλια: Στο «τραπέζι το ενδεχόμενο» οι ιδιοκτήτες να αποφασίζουν

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, δε θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να αποφασίζει ο ιδιοκτήτης του κάθε καταστήματος το εάν θα μπαίνουν στο μαγαζί του (στους εσωτερικούς χώρους) μόνο εμβολιασμένοι ή αν θα είναι μεικτό.

Μάλιστα εξετάζεται να δοθούν κίνητρα στους ιδιοκτήτες καταστημάτων να επιλέξουν Covid free κατάστημα. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν σκέψεις τα καταστήματά που θα είναι μόνο για εμβολιασμένους να υπάρχει δυνατότητα πληρότητας 100% στους εσωτερικούς χώρους. Εάν ο ιδιοκτήτης επιλέξει το κατάστημά του να είναι «μικτό», η πληρότητα στους εσωτερικούς χώρους να είναι στο 50%. Οι μη εμβολιασμένοι να χρειάζονται self test για να μπουν εντός καταστήματος.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα