Εμβολιασμοί ευπαθών ομάδων: Πότε ανοίγουν οι πλατφόρμες για τις ηλικίες 70-74 και 65-69 ετών

Εμβολιασμοί ευπαθών ομάδων: Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέφερε το χρονοδιάγραμμα των νέων εμβολιασμών

Εμβολιασμοί ευπαθών ομάδων: Οι εμβολιασμοί βαίνουν με ιδιαίτερα ικανοποιητικό ρυθμό στη χώρα. Μέχρι σήμερα έχουν ήδη εμβολιαστεί συνολικά 1.345.735 άτομα στη χώρα. Από αυτούς, οι 915.646 έχουν κάνει την 1η δόση και οι 430.089 έχουν κάνει και τη 2η δόση.

Οι αμέσως επόμενες ομάδες που θα εμβολιαστούν είναι οι ευπαθείς ομάδες ηλικίας 70-74 και 65-69 ετών. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιώργος Γεωργαντάς «ήταν μια δύσκολη διαδικασία, έπρεπε να δούμε συνταγογραφήσεις προηγούμενων ετών, τα μητρώα των ιατρών, τους κωδικούς των φαρμάκων. Και να τα συνδυάσουμε για να καταλήξουμε στους ασθενείς που ανήκουν σε αυτές τις ομάδες. Όσοι εξ αυτών είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, θα λάβουν ειδοποίηση με sms. Αυτοί είναι περίπου 83.000 άνθρωποι. Οι υπόλοιποι θα πρέπει μέσω φαρμακείων ή ΚΕΠ ή από το σπίτι τους να μπουν στην πλατφόρμα και να ορίσουν το ραντεβού τους».

Ακόμα τόνισε ότι «περίπου σε 13.500 εξ αυτών, κυρίως μεταμοσχευμένους και νεφροπαθείς, θα τους προταθεί να εμβολιαστούν από Δευτέρα – Τρίτη στο κέντρο στο οποίο κάνουν την αιμοκάθαρση τους ή στο θεραπευτήριο στο οποίο πηγαίνουν τακτικά, λόγω της πάθησης τους».

Εμβολιασμοί ευπαθών ομάδων: Πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί

Αυτές είναι οι ημερομηνίες που θα εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες ηλικιών 70-74 και 65-69

Η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 70-74 θα ανοίξει την Παρασκευή 26 Μαρτίου. Τρεις ημέρες μετά, δηλαδή τη Δευτέρα 29 Μαρτίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί.

Σχετικά με την ηλικιακή ομάδα 65-69, η πλατφόρμα θα ανοίξει την Παρασκευή 2 Απριλίου και οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 5 Απριλίου.

Ο κ. Γεωργαντάς επεσήμανε, «παρά τα προβλήματα που υπάρχουν στην ΕΕ στον εφοδιασμό των εμβολίων, είναι ικανοποιητικό το ποσοστό εμβολιασμών στην Ελλάδα. Εκτιμούμε ότι μέσα στον Απρίλιο θα έχουν γίνει 3 εκατομμύρια εμβολιασμοί και θα έχουν καλυφθεί, το αργότερο έως τα μέσα Μαΐου, όλοι όσοι είναι άνω των 60 ετών ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες».

Εμβολιασμοί ευπαθών ομάδων: Πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα