Εμβολιασμοί κορονοϊού: Ιστορικές στιγμές – Δείτε ποιοι εμβολιάζονται σήμερα στη χώρα

by i-diakopes.gr

Εμβολιασμοί κορονοϊού: Ξεκίνησαν χθες οι ιστορικοί εμβολιασμοί στη χώρα – Ποιοι έχουν σειρά σήμερα

Εμβολιασμοί κορονοϊού: Ξεκίνησαν χθες Κυριακή 27 Δεκεβρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί για τον κορονοϊό στη χώρα. Με αυτό τον τρόπο σηματοδοτείται μία κρίσιμη καμπή στην ιστορία παγκοσμίως. Καθώς φαίνεται φως στο τούνελ για την πανδημία του κορονοϊού.

Η πρώτη γυναίκα που εμβολιάστηκε στην Ελλάδα, ήταν η νοσηλεύτρια πρώτης γραμμής σε ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, κα. Ευσταθία Καμπισιούλη. Η κα. Καμπισιούλη εμβολιάστηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι και ανέφερε «νομίζω ότι πολλοί με ζηλεύουν σήμερα και θα ήθελαν να είναι στη θέση μου».

Εμβολιασμοί κορονοϊού: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στη χώρα μας

Έπειτα εμβολιάστηκε ο πρώτος ηλικιωμένος άνδρας. Πρόκειται για τον κ. Μιχάλη Γιοβανίδη, ηλικίας 88 ετών που εμβολιάστηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός επίσης. Ο κ. Γιοβανίδης φιλοξενείται σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Εμβολιασμοί κορονοϊού: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στη χώρα μας

Επόμενη στη σειρά ήταν η πρώτη πολίτης της χώρας, η Πρόεδρος Δημοκρατίας κα. Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η ίδια εμβολιάστηκε επίσης στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «Τα φετινά Χριστούγεννα, το καλύτερο δώρο μας το έκανε η επιστήμη. Δίπλα στην αγωνία, μπορεί να φωλιάσει και ένα χαμόγελο αισιοδοξίας».

Εμβολιασμοί κορονοϊού: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στη χώρα μας

Ο επόμενος που εμβολιάστηκε ήταν ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων «Για πρώτη φορά μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Σήμερα είναι μια σπουδαία ημέρα για την επιστήμη και την ΕΕ.».

Εμβολιασμοί κορονοϊού: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στη χώρα μας

Το εμβόλιο έκανε στο νοσοκομείο Αττικόν και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ο οποίος ανέφερε μετά το εμβόλιο «Αυτό ήταν. Ούτε που το κατάλαβα».

Εμβολιασμοί κορονοϊού: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στη χώρα μας

Έπειτα τη σειρά για το εμβόλιο πήραν ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας καθώς και ο Γιάνης Βαρουφάκης. Μετά ακολούθησαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος. Μετά συνεχίστηκε κανονικά ο εμβολιασμός στο υγειονομικό προσωπικό.

Δείτε ποιοι εμβολιάζονται σήμερα στη χώρα για τον κορονοϊό στη δεύτερη ημέρα εμβολιασμών

Σήμερα θα συνεχιστούν κανονικά οι εμβολιασμοί στη χώρα. Τη σειρά τους θα πάρουν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο Αλέξης Τσίπρας στις 11.30. Θα ακολουθήσει ο Βασίλης Κικίλιας στις 12.15 και ο Μάριος Θεμιστοκλέους στις 12.45.

Ακόμα, σήμερα θα πραγματοποιηθεί η διανομή των εμβολίων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, στο ΑΧΕΠΑ και στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και Πατρών. Ώστε από αύριο να ξεκινήσουν κανονικά οι εμβολιασμοί και σε αυτές τις περιοχές.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα