Εμβολιασμοί Πάτρα: Μόλις το 44% των εργαζομένων στον «Άγιο Ανδρέα» έχει εμβολιαστεί

Εμβολιασμοί Πάτρα: Ο διευθυντής του Ευγαγελισμού ζητά να γίνουν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί των υγειονομικών

Εμβολιασμοί Πάτρα: Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η επιδημιολογική κατάσταση τις τελευταίες μέρες στην Πάτρα. Χθες ανακοινώθηκαν 64 νέα κρούσματα στην πόλη. Τα 55 εκ των οποίων αφορούν σε υγειονομικό προσωπικό από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας». Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο το 44% των υγειονομικών του νοσοκομείου έχει εμβολιαστεί.

Η αντίστοιχη εικόνα στο νοσοκομείο του Ρίου είναι ελαφρώς καλύτερη, καθώς το ποσοστό εμβολιασμών έχει ανέλθει στο 60%. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, «Όσοι υγειονομικοί θέλουν να εμβολιαστούν θα εμβολιαστούν… Εφόσον εκδηλωθεί ενδιαφέρον θα γίνει παραγγελία για τον εμβολιασμό των εργαζομένων και ο εμβολιασμός θα γίνει άμεσα. Οι υγειονομικοί είχαν την ευκαιρία να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα, με αυτούς τους ανθρώπους αντιμετωπίσαμε το πρώτο και το δεύτερο κύμα. Όσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον εμβολιάστηκαν».

Και ενώ τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι ιδιαίτερα άσχημα στην Πάτρα, ο κ. Καρβέλης αναφέρει ότι δεν υπάρχουν αρνητές του εμβολιασμού, ανάμεσα στο υγειονομικό προσωπικό. Αυτό βέβαια, έρχεται σε αντίθεση με το γεγονός ότι μόνο 4 στους 10 έχουν εμβολιαστεί στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».

Όπως ανέφερε ο κ. Καρβέλης, «Δεν υπάρχουν αρνητές εμβολιασμού, ήταν οι διαδικασίες που δεν έδωσαν τη δυνατότητα για έγκαιρο εμβολιασμό, άνοιξε πλατφόρμα, δήλωσαν 360 συνάδελφοι και μετά έκλεισε η πλατφόρμα».

Εμβολιασμοί Πάτρα: Μόνο 44% των υγειονομικών έχουν εμβολιαστεί

Μετά το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού υγειονομικών στην Πάτρα, ο διευθυντής του Ευαγγελισμού ζητά να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των υγειονομικών

Ο Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», Γιώργος Μπουλμπασάκος, σχολιάζοντας την κατάσταση στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα σχολίασε «είναι απαράδεκτο πρέπει να εμβολιαστούν, υποχρεωτικά. Επιτέλους. Δεν πρέπει να συνεχιστεί».

Τέλος, ανέφερε ότι πρέπει να γίνουν μεγαλύτερες προσπάθειες ώστε να πειστεί το υγειονομικό προσωπικό να κάνει το εμβόλιο. Η προσπάθεια θα πρέπει να είναι συντεταγμένη και με βάση τα επιστημονικά δεδομένα.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα