Εμβόλιο Ελλάδα: Το σχέδιο της κυβέρνησης για το εμβόλιο – μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι Έλληνες

by Αντώνης Βαλμάς

Εμβόλιο Ελλάδα: Ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Πέτσα στην ενημέρωση σχετικά και με το εμβόλιο

Εμβόλιο Ελλάδα: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε και για το πλάνο του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη σημερινή ενημέρωση συντακτών, απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις και για το σχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε ότι «είμαστε σε καθεστώς lockdown γι αυτό δεν πρέπει να προτρέχουμε».

«Πολλές εταιρείες προχωρούν σε αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια, με πλάνο το τέλος Δεκεμβρίου, αρχές Ιανουαρίου», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Εμβόλιο Ελλάδα: Μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι πολίτες

Στα εμβολιαστικά κέντρα της Ελλάδας θα κάνουν τα εμβόλια οι πολίτες

Η δήλωση του κ. Πέτσα, αναλυτικά:

«Σήμερα έχουμε την ευτυχή συγκυρία να βλέπουμε πολλές εταιρείες να προχωρούν με αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια επομένως ο σχεδιασμός είναι πολύ πιο ρεαλιστικός σήμερα από ότι κάποιους μήνες πριν. Πράγματι και με τις ανακοινώσεις από την Αμερική και από την Ευρώπη και την πρόοδο της Κομισιόν είναι σαφές ότι μπορούμε να έχουμε ασφαλή εμβόλια περί το τέλος Δεκεμβρίου, αρχές Ιανουαρίου όπως ήταν και το αρχικό πλάνο του υπουργείου Υγείας. Αν κάποιος μπορεί να πει κάτι με σιγουριά είναι ότι αυτό το πλάνο καθίσταται πιο ρεαλιστικό. Και αυτός ο σχεδιασμός περιλαμβάνει πάρα πολλά εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα και τη δυνατότητα να εμβολιάζονται πάνω από 2.100.000 συμπολίτες μας τον μήνα προκειμένου να φτάσουμε γρήγορα και κάποια στιγμή μετά τον Μάρτιο σε ένα ικανοποιητικό ποσοστό εμβολιασμού του πληθυσμού και σίγουρα τη δυνατότητα να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού μέχρι το τέλος Ιουνίου».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα