Εμβόλιο κορονοϊού: Αυτή την ημερομηνία αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα

Εμβόλιο κορονοϊού: Αυτή την ημερομηνία αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα

Εμβόλιο κορονοϊού: Ποια είναι η πιθανή ημερομηνία εκκίνησης του εμβολιασμού στη χώρα

Εμβόλιο κορονοϊού: Χθες, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star μετέδωσε την πληροφορία. Ότι ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει στις 11 Ιανουαρίου 2021 στη χώρα μας. Με κάθε επιφύλαξη και χωρίς ακόμα να έχει ολοκληρώσει την αξιολόγηση του εμβολίου της Pfizer ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ο οποίος αναμένεται να το κάνει στις 29 Δεκεμβρίου. Το Star ανέφερε ότι μέσα στον πρώτο μήνα θα πραγματοποιηθούν οι πρώτοι 1,6 εκατ. εμβολιασμοί.

Οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν όλους τους μήνες, έως και τον Ιούλιο 2021 που αναμένεται να έχουν εμβολιαστεί 5,5 εκατ. άτομα. Σύμφωνα με επιπρόσθετες πληροφορίες, πρόκειται να προμηθευτούμε 590.000 δόσεις εμβολίων από τη Pfizer, 200.000 δόσεις από τη Moderna και 750.000 δόσεις από την Astra Zeneca. Όλα αυτά εντός Ιανουαρίου.

Ο εμβολιασμός πρόκειται να είναι δωρεάν και εθελοντικός. Αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν υποχρεώνεται να εμβολιαστεί, ωστόσο υπάρχει ισχυρή προτροπή και σύσταση.

Εμβόλιο κορονοϊού: Αυτή την ημερομηνία αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα

Ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι για τον κορονοϊό και πώς θα πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός

Οι πρώτοι που θα εμβολιστούν θα είναι οι άνθρωποι που έρχονται καθημερινά σε άμεση επαφή με τον κορονοϊό, δηλαδή το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι και στο τέλος ο γενικός πληθυσμός. Από τον Ιανουάριο έως και το Μάρτιο πρόκειται να τρέξει ειδική καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού.

Όσο για το πώς θα πραγματοποιείται ο εμβολιασμός, ο κάθε πολίτης θα καλείται να προγραμματίσει ραντεβού τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά σχετικά με το τον εμβολιασμό του και να μάθει σε ποιο από τα 1.018 κέντρα ανά την Ελλάδα θα εμβολιαστεί. Αναμένονται και κινητά συνεργεία εμβολιασμού, για όσους δεν έχουν την δυνατότητα να μετακινηθούν.

Προτεινόμενα