“Ένα βήμα πριν το κλείσιμο”: 6 περιοχές που βρίσκονται μια ανάσα πριν το lockdown

Νέο lockdown: Ένα βήμα πριν τα περιοριστικά μέτρα οι συγκεκριμένες περιοχές

Νέο lockdown: Όσο ο Ιούλιος προχωράει και το ελληνικό καλοκαίρι έχει φέρει με την ανεμελιά του, τεράστια αύξηση κρουσμάτων. Σε ορισμένες περιοχές μάλιστα, η κατάσταση έχει αρχίσει να ξεφεύγει με τους ειδικούς να προειδοποιούν. Για νέα τοπικά lockdowns, προκειμένου να σταθεροποιηθούν τα κρούσματα.

 Δραματική είναι η αύξηση του ιικού φορτίου σε συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας τις τελευταίες ημέρες λοιπόν. Και όπως όλα δείχνουν το φαινόμενο συνδέεται με τον τουρισμό και τις μεγάλες συναθροίσεις των νέων.

Οι περιοχές που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η Μύκονος. Με τον αριθμό των κρουσμάτων να έχει τετραπλασιαστεί σε μια εβδομάδα. Στο Ηράκλειο που έχει τριπλασιαστεί, στο Ρέθυμνο ο αριθμός έχει διπλασιαστεί. Ενώ αρκετά μεγάλη αύξηση έχει εντοπιστεί σε Ίο, Σαντορίνη και Πάρο.

Οι έξι περιοχές που είναι στο «κόκκινο» βρίσκονται πολύ κοντά στο να μπουν σε ένα καθεστώς lockdown όπως δήλωσε σε σχετική ερώτηση ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας κος Νίκος Χαρδαλιάς, παρόλα αυτά υπάρχει ακόμα μία ελπίδα να αποφευχθούν το lockdown αν υπάρξει μεταστροφή στα δεδομένα τα επόμενα 24ωρα.

«Στις 6 περιοχές που κάναμε αναφορά είναι ξεκάθαρη η επιδημιολογική επιβάρυνση. Είμαστε ένα βήμα πριν πάρουμε συγκεκριμένα μέτρα, θεωρώ όμως ότι μπορούμε να τα αποφύγουμε αν τα επόμενα 24 συντονιστούμε όλοι και γίνει αντιληπτό ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή».

Οι πηγές που κρίνουν το ζήτημα της μεγάλης διασποράς αφορούν τις νέες ηλικίες και προέρχονται από τη διασκέδαση και τις συναθροίσεις. Δεν γίνεται αυτή η αναφορά για να στοχοποιήσουμε επιχειρήσεις ή τρόπους διασκέδασης», δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Related posts

Πειραιάς: Φωτιά σε υπαίθριο χώρο του ΟΛΠ – Ακούστηκαν εκρήξεις

Κακά μαντάτα για το μέλλον της Ελλάδας – «Έρχεται μεγάλη καταστροφή»

Πέφτει η τιμή του ρεύματος