Ενεργειακή κρίση: Αυτά είναι τα μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας που έρχονται στην Ελλάδα

Ενεργειακή κρίση: Ανακοινώνεται ο κόφτης

Όσο οι εξελίξεις στην Ρωσία συνεχίζουν και οι τιμές στην βενζίνη και το φυσικό αέριο όλο και αυξάνονται, τόσο η ενεργειακή κρίση θα είναι ένα από τα πράγματα που θα απασχολεί περισσότερο παγκοσμίως.

Οι τιμές στην ενέργεια έχουν αυξηθεί κατακόρυφα στη «σκιά» του πολέμου στην Ουκρανία.

Η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει τον «κόφτη» στα κλιματιστικά ακολουθώντας το μοντέλο της Ισπανίας και της Ιταλίας που θα αφορά συστάσεις αρχικά σε κτήρια του Δημοσίου. Ουσιαστικά θα ανακοινωθεί πως η θερμοκρασία των κλιματιστικών στα κτήρια θα πρέπει να είναι 26 με 27 βαθμούς, προκειμένου να καταναλώνεται λιγότερη ενέργεια. Σύμφωνα με την Καθημερινή, στις ανακοινώσεις θα περιλαμβάνονται και κίνητρα σε ιδιώτες για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας αλλά και περιορισμοί στον οδικό φωτισμό.

Μείωση κατανάλωσης ρεύματος για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης;

Το πρώτο ερώτημα που έρχεται στο άκουσμα της συγκεκριμένης είδησης είναι το πώς θα μπορέσει να εφαρμοστεί σε όλο τον Δημόσιο τομέα η μεγαλύτερη θερμοκρασία. Αυτό, όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ, θα γίνεται μέσω της μείωσης κατανάλωσης του ρεύματος που θα αποδεικνύουν οι φορείς και έτσι θα τους χορηγείται αυξημένη επιχορήγηση για ρεύμα.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμέτεχει σε συζήτηση στο πλαίσιο του συνεδρίου με θέμα «Το Σύστημα Υγείας στη Νέα Εποχή» που διοργανώνουν η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και το ygeiamou.gr, στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στην Αθήνα, στις 7 Ιουνίου 2022.

Το ίδιο εξετάζεται και για τα νοικοκυριά, δηλαδή, να δίνεται «μπόνους» επιδότηση ρεύματος σε όσους περιορίσουν την κατανάλωση ρεύματος.

Related posts

Πάσχα: Ακρίβεıα και στο αρνί – Αuτή θα είναι η τıμή του το κιλό φέτος

Η χαρά κατέληξε σε εφιάλτη: Πήγε στην Κύπρο να γιορτάσει τα γενέθλιά της και βρέθηκε να χαροπαλεύει στην εντατική

Μπάνιο χωρίς παράθυρο: Αυτό είναι το έξυπνο κόλπο για να το κάνετε να μυρίζει πάντα φρεσκάδα