Ενίσχυση Aegean: Ποιοι είναι οι όροι και οι προϋποθέσεις για να πάρει τα 120 εκατ. ευρώ

Ενίσχυση Aegean: Πώς η αεροπορική εταιρία θα πάρει τα χρήματα για να καλύψει τις ζημιές που υπέστη από τον κορονοϊό

Ενίσχυση Aegean: Οι όροι και οι προϋποθέσεις για την οικονομική ενίσχυση 120 εκατομμυρίων ευρώ για την Aegean Airlines. Αναφέρονται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση.

Η οικονομική ενίσχυση έχει ως σκοπό να αποζημιωθεί η αεροπορική εταιρία για τις οικονομικές ζημίες που υπέστη λόγω κορονοϊού. Αυτές αφορούν στο διάστημα από 23 Μαρτίου έως και 30 Ιουνίου 2020, διάστημα κατά το οποίο η Ελλάδα υπέβαλε ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Με βάση τη σχετική διάταξη, η ελληνική αεροπορική εταιρία. Θα λάβει κεφαλαιακή ενίσχυση ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ κατόπιν της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Την καταβολή του ποσού των 120 εκατ. ευρώ θα ακολουθήσει η παράδοση ελεύθερων μεταβιβάσιμων τίτλων παραστατικών δικαιωμάτων κτήσης κοινών μετοχών της «Αεροπορία Αιγαίου ΑΕ» στο ελληνικό δημόσιο. Πρόκειται για τα λεγόμενα «warrants». Μέσω αυτών, το ελληνικό δημόσιο θα έχει δικαίωμα απόκτησης σε μετοχές. Οι οποίες θα ανέρχονται στο 11,5% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το πλαίσιο της οικονομικής ενίσχυσης της Aegean

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η άσκηση των warrants μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά το 2ο έτος από την ημερομηνία εκταμίευσης των 120 εκατ. ευρώ και πριν από τη λήξη του 5ου έτους.

Στην περίπτωση που κάτοχος των warrants είναι το ελληνικό δημόσιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να εγκρίνει το δικαίωμα άσκησης αγοράς. Η υλοποίηση των warrants μπορεί να ανατεθεί στο ΤΑΙΠΕΔ.

Για να λάβει την ενίσχυση, η αεροπορική εταιρία θα πρέπει να καταβάλλει μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021 μία πλήρη έκθεση εσόδων και εξόδων. Η έκθεση θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί από ανεξάρτητη ελεγκτική-συμβουλευτική εταιρία.

Τέλος, τα 120 εκατ. ευρώ είναι αφορολόγητα, ανεκχώρητα και ακατάσχετα στα χέρια του δημοσίου ή τρίτων. Ενώ δεν υπόκεινται σε καμία κράτηση, τέλος ή εισφορά.

Related posts

Τώρα είναι στην αγκαλιά της Παναγίας: Νεκρή 11χρονη – Έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου στις διακοπές

Νέα μεγάλη φωτιά στα τώρα: Εκκενώνονται δύο οικισμοί – Νέο μήνυμα από το 112

Νεπάλ: Τουλάχιστον 18 νεκροί στην συντριβή μικρού αεροπλάνου κατά την απογείωσή του