ΕΟΔΥ κορονοπάρτι: Τέσσερις συμβασιούχοι συμμετείχαν στο πάρτι της Τσικνοπέμπτης

ΕΟΔΥ κορονοπάρτι: Οι συμβασιούχοι, τρεις οδηγοί και μία επαγγελματίας υγείας παύθηκαν από τα καθήκοντά τους

ΕΟΔΥ κορονοπάρτι: Εδώ και λίγες ημέρες, έχει κάνει το γύρο της χώρας ένα βίντεο που δείχνει γλέντι στην HELEXPO. Συγκεκριμένα, πρόκειται για κορονοπάρτι ανήμερα της Τσικνοπέμπτης σε εξωτερικό χώρο κτιρίου της HELEXPO όπως ανέφερε ο ΕΟΔΥ.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς σε ανακοίνωσή του χθες ανέφερε ότι «Ουδεμία σχέση με την Πολιτική Προστασία έχουν οι απαράδεκτοι που μαζεύτηκαν την Τσικνοπέμπτη σε χώρο της πρώην Helexpo. Καμία εμπλοκή ή συμμετοχή δεν υπάρχει από εργαζόμενους ή στελέχη της ΓΓΠΠ στην εν λόγω μάζωξη. Ξεκάθαρα δηλώνουμε ότι όσοι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ είχαν στήσει την όποια συνάθροιση δεν ανήκουν και δεν έχουν την οποιαδήποτε σχέση με το Υφυπουργείο μας.»

Ωστόσο, τελικά ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι ανάμεσα στα άτομα που συμμετείχαν στο πάρτι συγκαταλέγονταν τέσσερις συμβασιούχοι. Πρόκειται για τρεις οδηγούς και μία επαγγελματία υγείας στις ΚΟΜΥ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση εκ μέρους του ΕΟΔΥ για το κορονοπάρτι της Τσικνοπέμπτης

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε ότι:

  • Ο συγκεκριμένος εξωτερικός χώρος δεν ανήκει στους παραχωρηθέντες στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας χώρους του κτιρίου της HELEXPO.
  • Κατά το χρονικό διάστημα πραγματοποίησης του περιστατικού συνωστισμού, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ που εργάζονται σε χώρους του κτιρίου της HELEXPO, είχαν ολοκληρώσει το συμβατικό τους ωράριο και αποχωρήσει από τους χώρους εργασίας τους.
  • Από εικόνες που έχουν τεθεί υπόψιν της Διοίκησης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας σε σχέση με το περιστατικό, προέκυψε ότι μεταξύ των προσώπων που απεικονίζονται σε αυτές, εμφανίζονται και τέσσερα πρόσωπα που ανήκουν στο δυναμικό των συμβασιούχων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Και συγκεκριμένα 3 οδηγοί και μία επαγγελματίας υγείας που εργάζονται στις ΚΟΜΥ. Τα πρόσωπα αυτά έχουν ήδη παυθεί από κάθε συμβατική αρμοδιότητα και επιχειρησιακή τους υποχρέωση έναντι του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Ενώ εκκρεμούν σχετικώς, περαιτέρω νομικές ενέργειες εκ μέρους του Οργανισμού.

ΕΟΔΥ κορονοπάρτι: Τέσσερις συμβασιούχοι συμμετείχαν στο κορονοπάρτι

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα