Επίδομα καυσίμων: Στα 13 ευρώ τον μήνα η πολυδιαφημιζόμενη επιδότηση στα καύσιμα

by Newsroom i-diakopes.gr
Επίδομα καυσίμων: Στα 13 ευρώ τον μήνα η πολυδιαφημιζόμενη επιδότηση στα καύσιμα

Επίδομα καυσίμων: Κοροϊδία χαρακτήρισαν οι πολίτες την «επιχορήγηση»

Η κρατική επιχορήγηση στα καύσιμα είναι μόλις στα 13 ευρώ τον μήνα. Ωστόσο το μέτρο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και το οποίο διαφήμιζε εδώ και μέρες, δεν άγγιξε τις προσδοκίες των πολιτών για μια λογική πτώση στις τιμές των καυσίμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από dikaiologitika.gr, οι προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί στους πολίτες για την επιδότηση στα καύσιμα έπεσαν το κενό καθώς, το κόστος θα φτάσει μόλις τα 13 ευρώ τον μήνα για κάθε δικαιούχο. Πρόκειται στην ουσία για ένα ασήμαντο ποσό που σε καμία περίπτωση δεν πλησιάζει την ανάγκες που έχει δημιουργήσει η ραγδαία αύξηση της τιμής των καυσίμων.

Επίδομα καυσίμων: Στα 13 ευρώ τον μήνα η πολυδιαφημιζόμενη επιδότηση στα καύσιμα

Επίδομα καυσίμων στα 13 ευρώ

Η επιδότηση για αυτοκίνητο αφορά 60 λίτρα καυσίμου μηνιαίως και ισούται με 22 λεπτά το λίτρο. Συνεπώς η επιδότηση για τους τρεις μήνες ανέρχεται σε 40 ευρώ. Ειδικά για τους πολίτες που έχουν κύρια κατοικία σε νησιωτική περιοχή η επιδότηση για τους τρεις μήνες ανέρχεται σε 50 ευρώ (επιδότηση 28 λεπτά το λίτρο).

Με την έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας καυσίμων, κατά το πρότυπο του freedom pass, που θα χρησιμοποιείται στα πρατήρια θα γίνεται η επιδότηση του κόστους αγοράς καυσίμων για 3 μήνες, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, κατά την παρουσίαση των μέτρων.

Η κάρτα θα αφορά σε φυσικά πρόσωπα και ελεύθερους επαγγελματίες με οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ μεικτά.

Προτεινόμενα