Επιδρομή από ιπτάμενες κατσαρίδες στην Ελλάδα – Πρόκειται για ένα από τα πιο γρήγορα έντομα στον κόσμο

Τι συνέβη και οι κατσαρίδες κατέκλυσαν την περιοχή τις τελευταίες ημέρες – Πώς αντιμετωπίζεται το είδος Periplaneta americana
Έσπασαν τα τηλέφωνα στο γρεαφείο πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας, στις υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου και στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης.

Οι εταιρείες απεντόμωσης στρατολογούν φίλους και συγγενείς, αφού το υφιστάμενο προσωπικό δεν επαρκεί, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σημαντικό πρόβλημα με την «επιδρομή» από ιπτάμενες κατσαρίδες τις τελευταίες ημέρες στη Λάρισα.

Σύμφωνα με το eleftheria.gr έχει σημειωθεί αύξηση του πληθυσμού των κατασαρίδων φέτος στην πόλη και οι επαγγελματίες τρέχουν και δεν φτάνουν για απεντομώσεις. Μάλιστα, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, «έσπασαν» τα τηλέφωνα στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λάρισας (ΔΕΥΑΛ) για ψεκασμούς που πρέπει να γίνουν.

Τι λένε οι ειδικοί

Οι ειδικοί αναφέρουν πως ο πληθυσμός τους είναι μεγάλος και αυτό οφείλεται στο γεγονός πως δεν προηγήθηκαν έντονοι χειμώνες.

Κατσαρίδες με φτερά

Το κύριο χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι πως οι κατσαρίδες εμφανίζονται σε διάφορα σημεία, καθώς το γεγονός πως πρόκειται για ένα είδος με φτερά τις επιτρέπει να μετακινούνται πιο γρήγορα.

Την ίδια ώρα πάντως, η ΔΕΥΑΛ συνεχίζει τους ψεκασμούς σε σημεία με σχάρες αμέσως μετά τις ειδοποιήσεις πολιτών. Για να υπάρχει ωστόσο ουσιαστικό αποτέλεσμα θα πρέπει να υπάρξει συνδυασμός δράσεων, τόσο της ΔΕΥΑΛ όσο και των πολιτών με ψεκασμούς στα σπίτια.

Γρήγορες και μεγάλες κατσαρίδες

Οι συγκεκριμένες κατσαρίδες ανήκουν στο είδος Periplaneta americana και σύμφωνα με στοιχεία που βρίσκονται σε σχετικά εξειδικευμένους ιστότοπους, είναι το μεγαλύτερο είδος κατσαρίδας που εντοπίζεται στη χώρα μας.

Η αμερικανική κατσαρίδα προτιμάει την υγρασία και τη ζέστη, ενώ αποφεύγει κλίματα που έστω και λίγους μήνες τον χρόνο έχουν ψύχος. Η αμερικανική κατσαρίδα είναι το μεγαλύτερο είδος που συναντάται στον δυτικό κόσμο.

Η αμερικανική κατσαρίδα είναι εξαιρετικά ευκίνητη και θεωρείται ένα από τα πιο γρήγορα έντομα στον κόσμο, καθώς σε πειράματα μετρήθηκε ότι η ταχύτητά τους φτάνει τα 5.4 km/h.

Related posts

Συναγερμός στα σύνορα – Πυροβολήσαν Έλληνες συνοριοφύλακες από την τουρκική πλευρά

«Έκανα παιδί στα 45, το κοιτάζω και λέω, Α ρε Ελένη έχεις πολλά κότσια»: Η σπάνια εξομολόγηση της Ελένης Μενεγάκη

Κλαίει όλη η Ελλάδα: Έφυγε από την ζωή αγαπημένος σκηνοθέτης