Επίσημη ανακοίνωση Θάνου Πλεύρη: Τέλος τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Θάνος Πλεύρης: Ανακοίνωσε επίσημα την κατάργηση των πιστοποιητικών

Σε νέες ανακοινώσεις σχετικά με την κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού αλλά και των μέτρων προχώρησε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο Θάνος Πλεύρης επιβεβαίωσε πως θα γίνει αναστολή των μέτρων από την 1η Μαΐου και τόνισε πως θα επανεξεταστούν από τον Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο protothema.gr, και σε ερώτηση σχετικά με την άρση των μέτρων τόνισε: «Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, όπως υπογραμμίζουν οι επιστήμονες, αλλά χάρη στην εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού μπορούμε να προσαρμόζουμε τα μέτρα σε όσο το δυνατόν πιο κανονικές συνθήκες γίνεται.

Περισσότερα από την ανακοίνωση του Θάνου Πλεύρη

Πλέον τα δεδομένα δείχνουν ότι η πανδημία κορονοϊού υποχωρεί, κάτι που θεωρούμε ότι θα φανεί και στο σύστημα υγείας από τον επόμενο μήνα».

«Οι συνθήκες μάς επιτρέπουν να προχωρήσουμε σε αναστολή των μέτρων από την Πρωτομαγιά. Δηλαδή αναστέλλεται -προσοχή, δεν καταργείται- η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης, απλοποιούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις τουριστικές δραστηριότητες, όπως και οι έλεγχοι (testing) στους πολίτες για την είσοδό τους σε διάφορους χώρους.

Τα μέτρα θα επανεξεταστούν τον Σεπτέμβριο», τόνισε.

Related posts

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα

Βάφτηκε όλος ο δρόμος με αίμα, ξεκληρίστηκε ολόκληρη οικογένεια: Νεκροί και οι 6, έπεσε πάνω τους φορτηγό