Επιστρέφει το Lockdown: Οι 4 περιοχές στις οποίες επανέρχεται η απαγόρευση κυκλοφορίας

by Τόνια Τζαφέρη

Ποιες είναι οι τοπικές απαγορεύσεις που θα εφαρμοστούν

Δυστυχώς με την πανδημία δεν έχουμε ξεμπερδέψει. Λέξεις όπως απαγόρευση κυκλοφορίας και lockdown, δεν αποκλείεται να τις ξανά ακούσουμε.

Από τώρα δηλαδή έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους, αφού υπάρχουν τέσσερις περιοχές της Ελλάδας. Οι οποίες οδεύουν προς νέα μέτρα λόγω μεγάλης διασποράς του κορωνοϊού.

Περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού αναμένεται να ληφθούν για την Καβάλα, την Πιερία, την Ημαθία και την Πέλλα. Αυτές οι περιφερειακές ενότητες, όπως προκύπτει από τον επικαιροποιημένο επιδημιολογικό χάρτη βρίσκονται στο «κόκκινο», εξαιτίας της αύξησης του επιδημιολογικού φορτίου και «φλερτάρουν» με το μίνι lockdown. Αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις από την Πολιτική Προστασία.

Επιστρέφει το Lockdown: Οι 4 περιοχές στις οποίες επανέρχεται η απαγόρευση κυκλοφορίας

Τα μέτρα που περιλαμβάνουν τα τοπικά lockdowns

Στις εν λόγω περιφερειακές ενότητες αναμένεται να υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 01:00 π.μ. έως τις 06:00 π.μ. και απαγόρευση μουσικής σε χώρους εστίασης για όλο το 24ωρο, όπως ισχύει για τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 4.

Επίσης, δεν αποκλείεται να αποφασιστεί η παράταση του μίνι lockdown και για άλλες περιοχές στις οποίες ήδη εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα έως τις 16 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τον επιδημιολογικό χάρτη στο «κόκκινο» παραμένουν Αρκαδία και Αργολίδα.

Σημειώνεται ότι μέχρι και αύριο, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν σε Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Ηράκλειο, Ικαρία, Ευρυτανία κι Αργολίδα.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν