Επταμελής οικογένεια Αλβανών βαπτίστηκαν Χριστιανοί: Τα τελευταία 20 χρόνια ζουν στην Κρήτη

Κρήτη: 7μελής οικογένεια Αλβανών βαπτίστηκαν Χριστιανοί

Κρήτη: 7μελής οικογένεια Αλβανών αποφάσισε να βαπτιστεί

Κρήτη: Πριν από 20 ολόκληρα χρόνια, ο Βλαδίμηρος Χότζα ήρθε νιόπαντρος με τη σύζυγό του στη Νέα Ανατολή Ιεράπετρας. Από τότε συνεχίζει να εργάζεται με σθένος στην παραγωγή κηπευτικών. Αρχικά, εργάστηκε ως εργάτης γης και τώρα τελευταία ως επαγγελματίας αγρότης, καθώς καλλιεργεί κηπευτικά σε 12 στρέμματα θερμοκήπια.

Το απόγευμα της Πέμπτης 2 Σεπτεμβρίου, ο Βλαδίμηρος Χότζα, η σύζυγός του και τα 5 τους παιδιά, βαπτίστηκαν χριστιανοί στον Άγιο Χαράλαμπο Νέας Ανατολής Ιεράπετρας, από τον πάτερ Αθανάσιο και τον πάτερ Εμμανουήλ. Σε μια μέρα έκαναν τόσους πολλούς Έλληνες κουμπάρους. Ανθρώπους που μένουν στην περιοχή, γνωρίζουν την οικογένεια και προσφέρθηκαν να βαπτίσουν από ένα μέλος ο καθένας.

Είναι δεκάδες τα αιτήματα που καταθέτουν τα τελευταία χρόνια μετανάστες αλβανικής υπηκοότητας κυρίως, που έχουν μείνει πολλά χρόνια στον τόπο μας, τον έχουν αγαπήσει και έχουν αποφασίσει να βαπτιστούν χριστιανοί για να ακολουθούν, όπως οι Έλληνες, τα χριστιανικά ήθη και έθιμα.

Κρήτη: 7μελής οικογένεια Αλβανών βαπτίστηκαν Χριστιανοί

20 χρόνια στην Ελλάδα και στο νησί της Κρήτης

Ο «πάτερ φαμίλιας» Βλαδίμηρος Χότζα είπε στο neakriti.gr:

«Ζούμε είκοσι χρόνια στην Ελλάδα. Μας αρέσει η ζωή εδώ και αποφασίσαμε να μείνουμε για πάντα μαζί με τα πέντε κορίτσια μας στην Ιεράπετρα. Για τον λόγο αυτόν αποφασίσαμε να βαπτιστούμε όλοι μαζί χριστιανοί. Κάναμε πολλούς Έλληνες κουμπάρους και μας αρέσει γιατί βάπτισαν τα παιδιά μας με μεγάλη ευχαρίστηση. Τα κορίτσια μας έχουν ηλικία 1, 7, 13, 15 και 20 χρονών».

Μια από τις επτά κουμπάρες της νεοφώτιστης οικογένειας, η κα Στέλλα Παπαδάκη, μίλησε με μεγάλη συγκίνηση για την απόφασή της να βαπτίσει την 7χρονη Γεωργία.

«Αισθάνομαι πολύ καλά για τη βάπτιση που ανέλαβα του ενός από τα 5 παιδιά. Την οικογένεια τη γνωρίζω πολλά χρόνια. Είναι όλοι τους πολύ καλοί και εργατικοί άνθρωποι. Από τη στιγμή που αποφάσισαν να μείνουν για πάντα εδώ και να μη γυρίσουν ξανά στην πατρίδα τους, σκέφτηκαν ότι θα ήταν σωστό να γίνουν όλοι Χριστιανοί για να ακολουθούν όπως κάνουμε κι εμείς τα Χριστιανικά ήθη και έθιμα»

Κρήτη: 7μελής οικογένεια Αλβανών βαπτίστηκαν Χριστιανοί

Κρήτη: «Είναι τιμή για την εκκλησία μας, που αυτή η οικογένεια αποφασίζει να βαπτιστεί»

«Είμαι συγκινημένη γιατί με αξίωσε ο Θεός να γίνω νονά. Ο Θεός πριν λίγα χρόνια μου πήρε ένα παιδάκι. Τώρα όμως μου δίνει πέντε και τα αγαπώ όλα σαν τα δικά μου παιδιά. Θέλω να είναι πάντα καλά να τα καμαρώνουν οι γονείς τους. Να τα βλέπουν να προοδεύουν στο σχολείο και στη ζωή τους»

Ο πάτερ Αθανάσιος, ο οποίος είχε αναλάβει την κατήχηση της οικογένειας του Βλαδίμηρου Χότζα πριν έρθει η ώρα της βάπτισης, είπε:

«Είναι τιμή για την εκκλησία μας και για εμάς που αυτή η οικογένεια αποφασίζει να βαπτιστεί. Για να βαπτιστούν οι αλλοδαποί και ιδιαίτερα οι Αλβανοί, γίνεται αίτηση στην Ιερά Μητρόπολη. Όταν ο επίσκοπος δώσει την ευλογία, τότε αναλαμβάνει ένας ιερέας την κατήχηση και εν συνεχεία τελείται το μυστήριο του βαπτίσματος»

«Η κατήχηση είναι όπως γίνεται στα παιδιά. Τους μαθαίνουμε την Καινή Διαθήκη, την Παλαιά Διαθήκη, τα θαύματα του Χριστού, το Προπατορικό αμάρτημα, γιατί ήρθε ο Χριστός στον κόσμο, ποιος είναι ο Χριστός, την Αγία Τριάδα, τα επτά Μυστήρια της εκκλησίας μας, έτσι ώστε να μπουν στο κλίμα και να καταλάβουν τι πρεσβεύει ο Χριστιανισμός. Τον τελευταίο καιρό έχουμε πολλές αιτήσεις στην Ιερά Μητρόπολη για βαπτίσεις αλλοδαπών και αυτό είναι ελπιδοφόρο».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα